Sinterklaas in een schone wijk!

30 november 2019

Op zaterdag 30 november was het zover. Sinterklaas kwam weer naar De Wijert! Sinterklaas en zijn Pieten hadden het vorig jaar zo leuk gehad in de wijk, dat ze dit jaar graag weer terug kwamen om de kinderen uit De Wijert weer te zien.

Sint en zijn Pieten waren iets verlaat omdat Pietje Precies de boel een beetje ophield, omdat hij zo graag alles perfect schoon wilde maken onderweg. Sinterklaas belde meneer Dennis om dit te vertellen en sprak af de Muziekpiet vast vooruit te sturen om met de kinderen liedjes te gaan zingen.

Even laten kwamen Sinterklaas en alle andere Pieten aan en werden pepernoten gestrooid. Iedereen zong uit volle borst “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Nadat de Sint langzaam de zaal binnen liep, werd hij ontvangen door de kinderen en meneer Dennis.

Meerdere kinderen die iets speciaals hadden gedaan mochten bij Sinterklaas komen en daarover vertellen. Ook mochten veel kinderen een kunstje doen op het podium of voor Sinterklaas een liedje zingen voor het podium.

Toen kwam buurtconciërge Thea. Zij vertelde over haar werk en waarom het zo mooi schoon was in de wijk. Pietje Precies was een beetje jaloers op haar omdat zij zo’n mooie afvalgrijper had. Daarna ging Nico met zijn kliko allemaal goocheltrucs laten zien. Er lag nog wel wat troep op de grond en dat hebben de kinderen samen met Thea en Pietje Precies allemaal opgeruimd.

Ook was er de Goochelpiet die meerdere goocheltrucs deed en een Piet in opleiding die hele mooie kunstjes kon doen. Aan het eind van het feest werden de cadeautjes uitgedeeld, en na het aftellen mochten ze worden uitgepakt. En wat waren de kinderen blij.

Het was weer een mooi feest voor de kinderen uit de wijk, waar we heel veel kinderen een fantastische middag mee hebben bezorgd. Onze speciale dank gaat uit naar: Sinterklaas en al zijn Pieten, Cigo De Weijs, Albert Heijn Willems, Tim Wijst, Hilbert Geerling, Thea de Groot, WIJ De Wijert, MFC De Wijert, Wijkdeal De Wijert en natuurlijk alle vrijwilligers die dit fantastische feest mogelijk hebben gemaakt.