Werk aan de weg

Werkzaamheden rondom De WijertTotaal afsluitingen auto 

.

Inhoudsopgave van deze pagina

Op deze pagina komt alle informatie die relevant is voor bewoners van De Wijert en omliggende wijken m.b.t  werk aan de weg in zuid Groningen.

–> Druk op 1 van onderstaande linkjes om gelijk naar de desbetreffende informatie te gaan

.

Algemene informatie operatie Julianaplein

Het Julianaplein is de grootste en drukste kruising van Noord-Nederland. Hier komt het verkeer uit de richtingen Assen, Drachten, Hoogezand en de binnenstad samen. De verkeerslichten op dit plein zorgen in de spits voor files. Het Julianaplein wordt ongelijkvloers (3 verdiepingen – hoogste 10m) , zodat het verkeer straks vanuit elke richting zonder verkeerslichten kan doorrijden. De werkzaamheden in dit gebied hebben de meeste impact op onze wijk. Zo moeten we o.a voor 2 jaar onze geliefde Papiermolentunnel missen. Voor fietsers een belangrijke route naar o.a. het station/de stad.
.
Websites en nieuwsbrieven Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar
.

 


Operatie Ring Zuid: “Alleen samen kunnen we chaos voorkomen”

Volgend voorjaar start Operatie Ring Zuid. De laatste – maar wel erg lange – operatie aan de ringweg waarin alles op elkaar wordt aangesloten. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder op. Om ervoor te zorgen dat verkeer de stad nog steeds kan bereiken, is het nodig dat het aantal verkeersbewegingen in die periode met 20 procent afneemt. Lukt dit niet? “Dan wordt het chaos.” Lees verder

Lees hier de brochure over de totale operatie Zuiderplantsoen

Je kunt de impressies bekijken  in ons paviljoen van Ring Zuid, op Muntinglaan 2. Bekijk hier alvast de 3D-weergave van het nieuwe Zuiderplantsoen. Alle impressies volgen zo spoedig mogelijk op onze website.> Bekijk hier de 3D-weergave van het nieuwe Zuiderplantsoen

zuiderplantsoen_ring


Wat gaan ze doen bij de Brailleweg?

In het plan voor Aanpak Ring Zuid (Tracébesluit 2014) is een verkeersplein opgenomen bij de Brailleweg. Het verkeersplein heeft de vorm van een ovale rotonde (‘ovonde’) en is nodig om de Brailleweg aan te sluiten op de nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg.

  • 2 bushaltes ( richting noorden (station) en zuiden)
  • De Brailleweg sluit in het noorden aan op het Emmaviaduct. De situatie bij de Parkweg blijft gelijk.
  • Fietsers en voetgangers kunnen oversteken bij verkeerslichten tussen het Hoornsediep en verder lopen/fietsen langs het kanaal. Het doorgaande fietsverkeer tussen het centrum en het zuiden van het stad kan gebruikmaken van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal. Dit fietspad is voor fietsers in beide richtingen en loopt vanaf de Parkbrug tot aan de Vondellaan.

Werkzaamheden op dit moment bij de Ovonde in de buurt

Lees hier meer over de Ovonde

Terug naar  Inhoudsopgave
wit

.

Actuele verkeerssituatie

Afrit 36A Groningen-Corpus is dicht tot zondagavond 3 maart (22.00 uur).

 Verkeer vanaf het Julianaplein naar Corpus den Hoorn is niet mogelijk. (bv. Martini Ziekenhuis) (hoefijzerbocht) Ook is er één rijstrook minder beschikbaar voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein.  Het verkeer kan doorrijden naar Hoogkerk, daar de A7 af en in de andere richting de A7 weer op richting de stad. Daarna kun je via afrit 36 naar het Martini Ziekenhuis.

De afgesloten afrit in het rood. De oranje lijn is de rijstrook die afgesloten is. De omleidingsroute (groen) loopt via de afrit en oprit bij Hoogkerk en dan op de terugweg afrit 36a Groningen-West.

 


Fase 0 Definitief inrichten Ring West (1-21 maart) voorafgaand aan Operatie Ring Zuid (22 maart – 2 september)

De laatste – maar wel erg lange – operatie aan de ringweg waarin alles op elkaar wordt aangesloten. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder op omdat delen van de ringweg (incl. Julianaplein) dicht zullen zijn. Lees hier de brochure over de totale operatie 

Bij het project Aanpak Ring Zuid hoort ook een klein deel van de westelijke ringweg. Het gaat om het gedeelte vanaf het Vrijheidsplein tot aan de aansluiting bij de Peizerweg. Het Vrijheidsplein wordt ongelijkvloers en bij Martiniplaza verdwijnen de verkeerslichten.


20240201 Eindsituatie aansluiting Leonard Springerlaan 152843

 

 

 

 

 

 

 

 

Plattegrond van de nieuwe situatie bij de Leonard Springerlaan.

 

 


 

1 t/m 21 maart: sluiting Ringweg vanaf Peizerweg in zuidelijke richting= naar Vrijheidsplein toe.

8 t/m 21 maart: ook de mogelijkheid vanaf Vrijheidsplein naar Ring West vervalt.

Ring West dicht in maart

Van 8 tot 21 maart is Ring West dus in beide richtingen dicht. (afb. Groningen Bereikbaar)

21 maart: eindelijk gaat de Leonard Springerlaan weer open. Je kunt dan weer van en naar Martini Plaza van alle kanten.

tot 26 april:  deel van de ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein volledig dicht in beide richtingen.

27 april: nieuwe verbindingsboog van Ring West naar Julianaplein open. Vrijheidsplein is dan helemaal klaar. Let op: tot 30 aug kan je via deze boog alleen richting AssenVanaf 2 september Einde operatie Ring Zuid – het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en het Europaplein volledig op elkaar aangesloten. 

Leonard Springerlaan

Bron: website ARZ: Impressie van de toekomstige aansluiting van de westelijke ringweg op de Leonard Springerlaan. 

Lees meer over fase 0: ringweg West

Lees hier de brochure over de totale operatie ring zuid

 

 


Toerit laan Corpus–> Ring Zuid dicht. Ook één rijstrook op N7 afgesloten voor verkeer  –> het Julianaplein

Zondag 18 februari (20h) – donderdag 9 maart (06h)  


Europaweg dit weekend in beide richtingen dicht tot maandagochtend 4 maart (06.00 uur).

De Europaweg is in beide richtingen afgesloten. De afrit 37 Groningen-Europapark blijft open. Verkeer rijdt om via Damsterdiep, Ring Oost en aansluiting Westerbroek. Kaart: Groningen Bereikbaar.


Rivierenbuurt: Muntinglaan twee maanden dicht voor autoverkeer 

Tot en met woensdag 20 maart (17h) Muntinglaan (tussen de Paterswoldseweg en het Hoornsediep)dicht voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

20240118 muntinglaan plattegrond 101519

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toerit Hoogkerk naar Groningen dicht (ma 4 maart 22h.- zat 16 maart 06h)

Verkeer wordt omgeleid via de A7 naar Westpoort (afrit 34a) om daar de A7 weer op te gaan richting de stad.  

 

 


Actuele verkeersinfo voor automobilisten     

                                        

 Actuele verkeersinformatie voor fietsers/voetgangers

Bekijk hier meerdere webcams voor live beelden van de werkzaamheden

Terug naar  Inhoudsopgave

 

.

Actuele bewonersinformatie over projecten in/rondom De Wijert

Op dit moment zijn er geen werkzaamheden  in of direct rondom De Wijert. 


De Vondellaan

20231120 Vondellaan zuidzijde nieuwe planning

De Vondellaan krijgt een nieuwe inrichting vanwege de aansluiting op de zuidelijke ringweg. De nieuwe aansluiting leidt tot veel extra autoverkeer op de Vondellaan. Om de Vondellaan voor alle verkeersdeelnemers veilig te houden, krijgt de weg tussen de Van Iddekingeweg en de aansluiting bij het Julianaplein een andere inrichting. Zo komt er aan beide zijden van de weg een vrijliggend fietspad. De fietspaden worden gescheiden van de weg door een parkeerstrook en een uitstapstrook. Ook komen er veilige oversteekplekken voor voetgangers.  De Vondellaan wordt tijdens de werkzaamheden  in delen afgesloten voor verkeer. Lees meer hieronder of in dit artikel

  • Fase 3b: Uitgesteld tot najaar 2024: iig na 2 september – Vondellaan vanaf Vondelflat vijver tot aan Ketwich Verschuurlaan.  Lees hier meer
  • September 2024 : De nieuwe aansluiting vanaf de Vondellaan naar Hoogkerk/Drachten wordt in gebruik genomen bij de opening van het nieuwe Julianaplein

 


Documenten bijeenkomsten wijkvertegenwoordigers met Aanpak Ring Zuid

Terug naar  Inhoudsopgave

 

.

Afsluitingen voor fietsers/ voetgangers  + businformatie 

 

(Aankomende) fietsafsluitingen in omgeving van De Wijert op een rijtje.   Weinig aan de hand voor fietsers.

Paars = wijziging situatie voor fietsers

 


Verkeersmaatregelen bij Overwinningsplein

Vanwege Operatie Ring Zuid wijzigen we de voorrangssituatie voor fietsers op het Overwinningsplein. Fietsers krijgen een aparte strook om zich voor het verkeerslicht op te stellen. Op deze manier krijgen fietsers vanuit alle richtingen tegelijk groen licht om over te steken. De werkzaamheden hiervoor zijn van dinsdag 5 maart tot en met donderdag 7 maart. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.


Situatie bij Laan van de Vrede

In etappes komen er mooie vooruitzichten voor fietsers. Hoe wat en wanneer is nog niet helemaal bekend. Maar volgens mij schieten ze in maart al aardig op in de buurt van RING WEST . Dan is fase 0 van de grote Operatie Ring Zuid die van 22 maart tot 2 september loopt. Lees via bovenstaande link viaduct vrijheidsplein over drie veranderingen voor fietsers straks in dit gebied.


Nieuwe bushaltes Julianaplein

De nieuwe bushaltes Julianaplein (zie link voor tijden) staan aan de toekomstige ovonde op de Brailleweg. De bussen die vanaf het station komen, stoppen naast de ovonde, op een aparte verbindingsweg. De bussen richting het station hebben hun halte aan de noordkant van de ovonde. Beide haltes zijn zo ingericht dat het autoverkeer langs de stilstaande bus kan rijden.

De bushaltes zijn bereikbaar vanaf zowel de Muntingbrug als Hoornsediep-oostzijde (bij de Maaslaan). Er komt een tijdelijke oversteek voor voetgangers en fietsers over de Brailleweg, op de plek waar later de nieuwe fiets- en voetgangersoversteek komt. Deze tijdelijke oversteek krijgt geen verkeerslichten omdat de Brailleweg nu nog in beide richtingen slechts één rijstrook heeft. Daar tussenin ligt een middenberm. Fietsers en voetgangers kunnen de Brailleweg daarom in twee etappes oversteken. In de definitieve situatie bestaat de Brailleweg uit twee rijstroken per rijrichting, vandaar dat dan wel een verkeerslicht nodig is.

Met deze tijdelijke oversteek bij de Brailleweg ontstaat er voor voetgangers en fietsers weer een verbinding tussen de Rivierenbuurt en de Muntingbrug. Deze verbinding blijft voor langere tijd in stand.

De bushaltes bij de Van Ketwich Verschuurbrug (bij Groningen-Zuid) zijn door het project Aanpak Ring Zuid nog altijd buiten gebruik. Deze bushaltes keren pas terug na Operatie Ring Zuid, dus ergens na september 2024.

20240206 bushaltes Julianaplein bij Brailleweg v2 - 115748
De oude bushaltes (blauw) en de nieuwe bushaltes (geel). De nieuwe haltes worden bereikbaar vanaf de Muntingbrug en vanaf het Hoornsediep. In het blauw de route voor fietsers; in het groen de route voor voetgangers. In het rood de tijdelijke fietsenstalling.
Bij de oude bushaltes halen we binnenkort de fietsenstalling weg. Zorg ervoor dat je je fiets op tijd weghaalt.

 

 

 


 

Live situatie

 

.

Terug naar  Inhoudsopgave

.

Afsluitingen voor auto’s 

Meer informatie over de werkzaamheden

Toekomstige afsluitingen

 


Meer informatie over werkzaamheden in Groningen

Terug naar  Inhoudsopgave

 

.

.

Het goede nieuws rondom De Wijert

 

Nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ aan de Brailleweg op 9 februari in gebruik

Op vrijdag 9 februari zijn aan de Brailleweg de nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ in gebruik genomen. De haltes worden bereikbaar gemaakt vanuit de Rivierenbuurt en vanaf de Muntingbrug. De tijdelijke haltes aan de zuidkant van het Julianaplein zijn vanaf dan buiten gebruik.

De nieuwe haltes Julianaplein staan aan de toekomstige ovonde op de Brailleweg. De bussen die vanaf het station komen, stoppen naast de ovonde, op een aparte verbindingsweg. De bussen richting het station hebben hun halte aan de noordkant van de ovonde. Beide haltes zijn zo ingericht dat het autoverkeer langs de stilstaande bus kan rijden.
20240206 bushaltes Julianaplein bij Brailleweg v2 - 115748
De oude bushaltes (blauw) en de nieuwe bushaltes (geel). De nieuwe haltes worden bereikbaar vanaf de Muntingbrug en vanaf het Hoornsediep. In het blauw de route voor fietsers; in het groen de route voor voetgangers. In het rood de tijdelijke fietsenstalling.

Bereikbaar

De bushaltes zijn bereikbaar vanaf zowel de Muntingbrug als Hoornsediep-oostzijde (bij de Maaslaan). Er komt een tijdelijke oversteek voor voetgangers en fietsers over de Brailleweg, op de plek waar later de nieuwe fiets- en voetgangersoversteek komt. Deze tijdelijke oversteek krijgt geen verkeerslichten omdat de Brailleweg nu nog in beide richtingen slechts één rijstrook heeft. Daar tussenin ligt een middenberm. Fietsers en voetgangers kunnen de Brailleweg daarom in twee etappes oversteken. In de definitieve situatie bestaat de Brailleweg uit twee rijstroken per rijrichting, vandaar dat dan wel een verkeerslicht nodig is.

 

20240206_094133 bijgesneden - foto CHP
De tijdelijke oversteek over de Brailleweg bij de Rivierenbuurt. Foto: Combinatie Herepoort.

 

Met deze tijdelijke oversteek bij de Brailleweg ontstaat er voor voetgangers en fietsers weer een verbinding tussen de Rivierenbuurt en de Muntingbrug. Deze verbinding blijft voor langere tijd in stand.

 

20240206_094114 bijgesneden - foto CHP
Via dit pad kunnen voetgangers vanaf de bushalte naar de Muntingbrug en omgekeerd. Foto: C

Let op je fiets!Bij de tijdelijke bushaltes halen we binnenkort de fietsenstalling weg. Zorg ervoor dat je je fiets op tijd weghaalt.

Van Ketwich Verschuurbrug

De bushaltes bij de Van Ketwich Verschuurbrug (bij Groningen-Zuid) zijn door het project Aanpak Ring Zuid nog altijd buiten gebruik. Deze bushaltes keren pas terug na Operatie Ring Zuid, dus ergens na september 2024.


Oprit Parkweg naar Brailleweg weer open


Vondellaan weer open

Fietsers en automobilisten kunnen vanaf vandaag weer gebruik maken van de noordzijde van de Vondellaan en de rotonde met de Van Iddekingeweg. De Vondellaan en de rotonde zijn heringericht en hebben nu vrijliggende fietspaden. Het verkeer kan op de rotonde nog niet de weg in zuidelijke richting nemen. Op dit stuk van de Vondellaan, richting Van Iddekingeweg, gaan we nu beginnen.

De Vondellaan heeft een nieuwe inrichting gekregen. Dat was nodig, omdat de Vondellaan veel meer verkeer te verwerken krijgt dan in het verleden. De Vondellaan heeft sinds kort een directe aansluiting op de ringweg. Zo kun je vanaf de Vondellaan de zuidelijke ringweg op richting Europaweg. In 2024 wordt ook de aansluiting vanaf de Vondellaan richting Hoogkerk/Drachten gemaakt.

De nieuwe inrichting houdt onder andere in dat er nu vrijliggende fietspaden langs de Vondellaan liggen. Ook zijn er veilige oversteekpunten voor voetgangers gemaakt. 

Vondellaan ontwerp noordzijde

Vondellaan rotondeTer hoogte van de P. C. Hooftlaan komen nog oversteekplaatsen met vluchtheuvels. Zo kunnen voetgangers en fietsers de weg in twee keer oversteken. In het midden kunnen ze even veilig wachten.

Meer over de Vondellaan lees je op deelprojectpagina Herinrichting Vondellaan.

20231106 Vondellaan-18 - foto Raymond Bos 20230917

We kunnen weer van Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid + nieuwe verbindingsboog van Drachten/Hoogkerk naar Ring West

Maandag 6 november (vanaf 06:00 uur) kunnen weggebruikers voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West. Daarnaast wordt het weer mogelijk om vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid te rijden.

Ring West

 


Rivierenbuurt vanaf 30 oktober bereikbaar via nieuwe ovonde Brailleweg (weer gesloten momenteel)

Op 30 oktober kreeg de Rivierenbuurt er een nieuwe toegangsweg bij. Vanaf dat moment is de afslag vanaf de rotonde naar de wijk open. Deze afslag richten ze  op dit moment al zoveel mogelijk in. Als alles loopt volgens planning zijn er later in het project daardoor geen grote stremmingen meer nodig om dit deel van het traject af te maken.

Onderstaande afbeelding geeft route van Assen naar Rivierenbuurt.Uit De Wijert kom je natuurlijk via de Vondellaan en ga je via brailleweg (de groene route op)

Route rivierenbuurt vanaf A28 komende vanuit Assen 3


Plaatsen afbeeldingen fietsvallei Brailleweg | 13 juli 2023 | Foto’s: Raymond Bos – Meer foto’s van deze serie zijn hier te vinden

230713 Plaatsen graphic concrete fietsvallei Raymond Bos Beeldnummer 02961

Zo komt paneel voor paneel de hele afbeelding te voorschijn. In dit geval is dat een eeuwenoude plattegrond van stad en ommeland, waarbij het oosten boven ligt. Helemaal links komt de stad Groningen. Wil je de hele afbeelding zien, dan moet je nog even geduld hebben. Op 4 september gaat de fietsvallei weer open.


Mooie luchtfoto’s juni 2023

Ze werken hard door en de vorderingen zijn in dit fotoalbum goed te zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. Ze maken tijdens deze inspectievluchten ook foto’s van het project. Van deelgebied West tot deelgebied Oost zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. Vlieg mee langs o.a. het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.


Papiermolentunnel weer open!

De werkzaamheden aan de Papiermolentunnel zijn afgerond. De tunnel gaat maandag 5 juni om 11.00 uur open voor fietsers en voetgangers. De tunnel verbindt de Rivierenbuurt (Merwedestraat) met openluchtzwembad De Papiermolen en de zuidzijde van de stad.

De nieuwe tunnel gaat niet alleen onder de zuidelijke ringweg door, maar ook onder de toekomstige verbindingsweg tussen Hereweg en Brailleweg. De tunnel wordt daarmee een stuk langer. De nieuwe fietstunnel komt lager te liggen dan de oude fietstunnel. Om deze reden komt ook het kruispunt Maaslaan-Merwederstraat lager te liggen. Hierdoor ontstaat hoogteverschil tussen de stoep en de straten. De bouw van de de nieuwe Papiermolentunnel heeft bijna twee jaar geduurd en is begonnen in november 2021.

Kunstwerk in Papiermolentunnel zorgt voor extra uitstraling

Om de nieuwe Papiermolentunnel een bijzondere uitstraling te geven voor voetgangers en fietsers, is aan verschillende kunstenaars gevraagd een ontwerp te maken voor kunst aan de binnenzijde. Uiteindelijk is gekozen voor het ontwerp van Hadassah Emmerich. Zij ontwierp voor de Papiermolentunnel een reeks van kleurrijke landschappen, aan beide wanden zes. De landschapsscènes zijn ongeveer 11 meter breed en worden van elkaar gescheiden door gekleurde stroken. Dit doorbreekt het langgerekte karakter van de wanden.

Van voetgangersbrug naar fietstunnel

In het Tracébesluit over de zuidelijke ringweg van 2014 was deze nieuwe fietstunnel nog niet opgenomen. Toen werd nog gedacht aan een voetgangersbrug over de ringweg heen. Mede dankzij de inzet van buurtbewoners is er een aangepast plan gemaakt. De voetgangersbrug is hierin geschrapt en daarmee is het plan voor een langere en lagere fietstunnel werkelijkheid geworden.

Meer foto’s van de opening vind je hier

Streetart Maaslaan en Papiermolentunnel


De onderdoorgang bij Gyas is weer terug!

Na het heropenen van de Muntingbrug is er meer goed nieuws voor fietsers in de buurt van het Noord-Willemskanaal. De onderdoorgang voor fietsers bij de Julianabrug, bij roeivereniging Gyas, gaat op maandag 5 juni ook weer open. Vanaf dan kunnen fietsers weer langs de westzijde van het kanaal rijden en hoeven ze niet meer via bijvoorbeeld de Paterswoldseweg.


Muntingbrug is na 1 jaar sluiting weer open!


Brailleweg is weer in beide richtingen open voor auto’s

Fietsers daarentegen kunnen niet meer in 1 rechte lijn doorfietsen. Ze moeten oversteken bij de Muntingbrug over het water of vanaf 5 juni via de papiermolentunnel


Mooie luchtfoto’s april 2023


Nieuwe oprit Brailleweg richting ringweg maandag 29 augustus open

De nieuwe oprit geeft het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum/NS-station een nieuwe mogelijkheid om op de ringweg te komen. Hij is bereikbaar vanaf de Vondellaan (verkeer uit De Wijert) en vanaf de Brailleweg (NS-station en centrum).  Ook is het dan weer mogelijk om vanuit het centrum weer in De Wijert te komen via de Vondellaan.

Antwoord op de vraag: waarom kan je van afrit bij Brailleweg niet rechtsaf naar Vondellaan?


Fietsvallei Brailleweg + fietspad langs kanaal naar Iddekingebrug weer open

De fietsroute langs het Noord-Willemskanaal is onder andere belangrijk voor scholieren. Je fietst onder de A28 door, zodat je niet de op- en afrit van de A28 over hoeft te steken. Op het meest noordelijke deel van de Vondellaan wordt het fietspad aan de westzijde nog geschikt voor tweerichtingsverkeer. Als je vanuit de Van Lenneplaan en de Van Schendelstraat richting de binnenstad fietst, kun je aan de westzijde blijven rijden. Daardoor hoef je de Vondellaan niet twee keer over te steken. Meer info

Foto: Raymond Bos

Eindsituatie ( Website Aanpak Ring Zuid)


Nieuwe afrit vanaf drachten ring west gaat 7 juli open   

De nieuwe afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg gaat open op 7 juli. De auto’s komen via deze nieuwe afrit direct uit op het Vrijheidsplein. Ze hoeven dan niet meer gebruik te maken van de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Het verkeer is op deze manier sneller bij de westelijke ringweg en de rotonde wordt rustiger. Meer info


Nieuwe oprit vanaf Vondellaan naar zuidelijke ringweg in aanbouw

In de zomervakantie zijn er verschillende werkzaamheden bij de A28. Zo zijn we bezig met de aanleg van de nieuwe oprit vanaf de Vondellaan naar de zuidelijke ringweg. Dit geeft het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum/NS-station een nieuwe mogelijkheid om op de ringweg te komen.

De nieuwe oprit ligt in het verlengde van de A28-afrit Centrum en loopt vlak langs openluchtzwembad De Papiermolen. Als de oprit open gaat, eind augustus, sluit hij aan op de zuidelijke ringweg richting Europaplein/Hoogezand.

Terug naar  Inhoudsopgave

wit