Thea de Groot

Thea (de nieuwe Harry) de Groot

Wie regelmatig rond het Hendrik de Vriesplantsoen of bij de winkels aan de van Lenneplaan komt heeft haar vast al eens gespot. De altijd vrolijke en goedlachse Thea. Sinds enkele weken loopt Thea vol trots door onze wijk gewapend met afvalgrijper en caddy zwerfvuil te ruimen in onze wijk. In haar prachtige fel oranje pak struint ze langs de stoepen, wegen en bosjes om alles wat daar niet hoort weg te nemen.

Thea is geen onbekende in onze wijk. Ze is veel te vinden in het MFC en bij allerlei activiteiten in onze wijk. Zo helpt Thea altijd met lentekriebels en loopt zo ook graag mee met De Wijert schoon. Maar van Thea mocht het wel iets meer dan dat worden. Vorig jaar zijn we in De Wijert gestart met Wijkdeal De Wijert en daar kwam vaak naar voren dat men erg baalt van het zwerfvuil in onze wijk. Thea zelf ook, maar ze is niet alleen gaan klagen maar gaf aan de handen uit de mouwen te willen steken! En zo geschiedde.

Vroeger hadden we Harry, een graag geziene medewerker van de gemeente Groningen die vaak in en rond de van Lenneplaan onze troep opruimde. Maar Harry geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Thea gaf vorig jaar al aan graag de nieuwe Harry te worden, en vanaf nu is het officieel, Thea is per deze week officieel gestart met haar participatiebaan als nieuwe Harry.

Vol enthousiasme gaat wijkbewoonster Thea met haar grijper en caddy nu nog vaker de wijk in om veel zwerfafval te ruimen. Eigenlijk jammer dat het moet, maar we mogen dankbaar zijn met mensen als Thea die in hun eigen buurt andermans troep op ruimen. Ik ken Thea inmiddels aardig goed, naast zwerfvuil ruimen en lachen is Thea ook altijd in voor een praatje. En hiermee vervult Thea ook direct een belangrijke en sociale taak in de wijk. Ze is de ogen en oren van onze wijk.

Kom je Thea tegen groet haar dan, geef haar een groot compliment of kom haar helpen. Want ze doet haar werk met liefde en passie, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Wij vanuit Platform De Wijert feliciteren Thea in elk geval enorm met haar nieuwe baan! En wil je Thea helpen? Dat mag, stuur dan een mailtje naar: info@wijert.nl

Tekst en foto’s: Dennis Broekema