Sneeuwklokjes redden van grondwerkzaamheden Aanpak Ring Zuid

16 april 2023

Aan de Vondellaan gaat Aanpak Ring Zuid binnenkort verder met grondwerkzaamheden. Als voorwerk werden er talloze haagjes verwijderd.  Haagjes die heel lang een pracht van een groep sneeuwklokjes uit het zicht hield.  Ze hadden de boom en de sneeuwklokjes nog even laten staan en dat viel menig bewoner op. Er moest wat met die sneeuwklokjes gebeuren voor het te laat was. Maar van wie was die tuin?  Weekje later bleek dat de grond van de gemeente was. Rijkswaterstaat die momenteel de verantwoordelijkheid heeft over dat stuk werkzaamheden gaf Nathalie van der Vechte (contactpersoon Wijkdeal Thema Groen en Buitenzijn) toestemming om ze eruit te halen. Maar dan wel in een wat georganiseerde vorm.

Nathalie beslo0t het programma van Lentekriebels uit te breiden met een middagprogramma ‘sneeuwklokjes’ redden. Lees hier het verslag van het ochtend programma.

Het uitsteken van de bolletjes ging heel  makkelijk. Schop er naast en omhoog wippen. Klein beetje uitschudden en dan zo naast elkaar in de kruiwagen. 2 kruiwagen vol hebben we er inmiddels uitgehaald en teruggeplaatst bij onder de struik voor de apotheek. Die struik gaat pas wit bloeien als de sneeuwklokjes op hun retour zijn. Zo zitten ze elkaar niet in de weg en kunnen we langer genieten van bloemen op die plek.  Mensen die meehielpen konden hun tuin ook voorzien van een mooie pol bolletjes.

Aankomende week zullen ze nog wat groepen bollen gaan verplaatsen. Het gros komt daarmee terug in de wijk, zodat iedereen er van kan genieten.