Moestuinieren in De Wijert

29 april 2021

Er zijn 2 heuse moestuinen in De Wijert, misschien heeft u ze al wel eens gezien. Een stukje verder dan Apotheek De Wijert in het Nijestee gebied. Voor informatie hierover neemt u contact op met deze organisatie.

De andere is op het terrein van het MFC aan de PC. Hooftlaan en bestaat al weer een aantal jaren. Een groot succes: waar de 1 niet zoveel oogst, maar geniet van “lekker met de handen bezig zijn”  is de andere een expert in de plantjes en maakt de lekkerste gerechten.  Het is dan ook niet zo raar dat het moestuinjaar 2021 volgeboekt is qua deelnemers. Alle bakken zijn vergeven, maar bij interesse kan je jezelf altijd op de wachtlijst laten inschrijven. Deelname is maar 10 euro/jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hinke via biomoestuin@hotmail.com

Dinsdag 30 maart was de gezellig (op corona-afstand) start van het seizoen. Nieuwe mensen werden welkom geheten. De bakken werden verdeeld, het eerste onkruid geplukt, hapje en drankje erbij…mjammie. Genieten!

Anneke van Cakes Cookies en More uit De Wijert heeft in deze moestuin ook haar eigen bak en haalt daar natuurlijk ook lekkers en leuks vandaan voor haar baksels.  Ze had wederom goddelijke hartige hapjes gemaakt.