Lentekriebels

30 maart 2019

Het zonnetje begint weer te schijnen en de eerste bloemen schieten uit de grond. Het voorjaar ruik en voel je weer helemaal eraan komen.

Onder het beetje sneeuw en de enorme hoeveelheid bladeren wat in onze wijk lag ligt her en der ook nog wat zwerfvuil. Tijdens de jaarlijkse lentekriebels campagne van de gemeente Groningen slaan Platform De Wijert, WIJ De Wijert & Fruitcafé De Helpende Hand de handen ineen om de wijk weer lentefris te maken.

Graag willen wij met jou op zaterdag 13 april de wijk in om de boel weer lekker schoon te maken. En natuurlijk is er een bedankje voor jouw hulp!

We verzamelen vanaf 13:30 in het Fruitcafé waar je warm wordt onthaald met koffie, thee en wat lekkers. Hier worden afvalgrijpers en vuilniszakken uitgedeeld om vervolgens vanuit het Fruitcafé de buurt in te trekken om met zijn allen de wijk weer schoon te gaan maken. Dit doen we tussen 14:00 en 16:00 uur en dan keren we weer terug naar het Fruitcafé.

Als bedankje voor je hulp en inzet trakteren we je op een gratis lekkere warme hap tussen 16:00 en 17:00.

Je mag je aanmelden door een mailtje te sturen naar: info@wijert.nl gewoon spontaan langskomen is ook helemaal prima!

We hopen jullie allen te zien op 13 april tussen 13:30 en 14:00 uur in Fruitcafé De Helpende Hand (Werumeus Buningstraat 20)

Het belooft een gezellige dag te worden. Tot dan!

Met vriendelijke buurtgroet,

Platform De Wijert,

WIJ De Wijert &

Fruitcafé De Helpende Hand.7 april 2018

Hoge opkomst tijdens Lentekriebels De Wijert 2018!

Vandaag organiseerden we vanuit Platform De Wijert, Wij De Wijert & Totally in Shape een lentekriebels actie in onze wijk. De opkomst was dit jaar enorm hoog met maar liefst 35 enthousiaste deelnemers. Samen maakten we de straten tussen Totally in Shape en het winkelcentrum bij de Van Lenneplaan weer lentefris. In totaal hebben we bijna 20 vuilniszakken vol met afval uit de buurt opgehaald. Als bedankje aan de deelnemers werd de middag gezellig afgesloten onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.

We zijn van plan vaker met een groepje bewoners de wijk schoon te maken. Mocht je graag mee willen doen mail ons dan gerust. Dit kan op: info@wijert.nl

En gelukkig hebben we de foto’s nog.


26 maart 2018

Lentekriebels De Wijert 2018

Op zaterdag 7 april 2018 gaan we de wijk lentefris maken, dit doen we van 14:30 tot 16:30 uur!

We maken schoon vanuit & rondom Totally in Shape (Multatulistraat 169)

Als bedankje is er vooraf koffie en of thee met wat lekkers (vanaf 14:00 uur). En na de grote schoonmaak is er tussen 16:30 & 17:30 een lekkere warme hap en wat drankjes! Doe jij ook gezellig mee?

Je bent welkom vanaf 14:00 uur onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers in Totally in Shape. Vanaf 14:30 uur pakken we allemaal een grijper en/of vuilniszak om de wijk schoon te maken. Dit gaan we in groepjes doen.

We hebben voor deze lentekriebel actie de volgende straten uitgekozen: Multatulistraat, De Genestetstraat, Potgieterstraat, Staringstraat, Bosboom-Toussaintstraat, Aagje Dekenstraat, Betje Wolffstraat, Nicolaas Beetsstraat, Bilderdijklaan, Van Iddekingeweg en de Da Costastraat. Vooraf opgeven mag via Platform De Wijert. Ook als je vragen hebt over deze actie kun je het platform bereiken. Dit kan beiden via de mail: info@wijert.nl

Dit is een initiatief van Platform De Wijert in samenwerking met WIJ De Wijert en Totally in Shape.


Lentekriebels De Wijert 2017

Op zaterdag 22 april 2017 gaan we de wijk lentefris maken, dit doen we van 13:00 tot 15:00.

We maken schoon vanuit & rondom Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9).

 

Als bedankje is er een lekker hapje en drankje van 15:00 tot 16:00!

 

Het voorjaar komt er aan, de prille zon breekt door en er ligt nog wat afval her en der op straat.

Om de buurt schoon & lentefris te maken, willen we graag samen met jou als bewoner(s) de wijk in.

Heb jij zin om ons te komen helpen op zaterdag 22 april van 13:00 tot 15:00? Dan zien we je graag in de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9).

Je bent welkom vanaf 12:45. We verzamelen ons dan en je krijgt een grijper en/of vuilniszak om de wijk schoon te maken.

Dit gaan we in groepjes doen.

We hebben voor deze lentekriebel actie de volgende straten uitgekozen: Van Schendelstraat, Van Eedenstraat, Multatulistraat, Jacques Perkstraat, Verweystraat, Van Lenneplaan, Vondellaan & de Van Iddekingeweg.

Vooraf opgeven mag, en -of vragen over deze actie kan bij Platform De Wijert via de mail: info@wijert.nl Of kijk voor meer informatie op: https://www.wijert.nl/#contact

Dit is een initiatief van Platform De Wijert in samenwerking met WIJ De Wijert.