Heb jij de groene elektrische deelfietsen van Go Sharing en Bolt al gespot in De Wijert

8 september 2022

Kom je over de v. Iddekingeweg richting de Vondelflat, dan zie je ter hoogte van het Noorderpoort college ineens iets nieuws in het straatbeeld…..een lange rij gestalde groene deelfietsen. Veel mensen gaan gebruik maken van deze fietsen, want per 3 oktober zullen er geen gratis parkeerplaatsen meer zijn in de openbare ruimte rondom de school..

Vanaf 1 september 2022 kun je in Groningen-stad gebruik maken van elektrische deelfietsen. GO Sharing plaatst dan 200 elektrische fietsen. Halverwege september voegt deelfietsaanbieder Bolt daar 200 aan toe en in november zullen beide aanbieders nog eens 100 fietsen toevoegen. Met de elektrische deelfiets reis je makkelijk en snel tussen verschillende locaties in de stad. Ook voor het laatste stukje van je reis, bijvoorbeeld vanaf het station, de bushalte of een P+R-terrein, is de elektrische deelfiets geschikt.

Je kunt de elektrische deelfietsen vinden op ongeveer 200 virtuele hubs in de stad. Op deze locaties kun je de deelfietsen ophalen en aan het einde van je rit weer terugbrengen. De hubs vind je onder andere bij onderwijsinstellingen, P+R terreinen, stations en openbare fietsenstallingen.

Hoe werkt het?

  1. Download de app van Go Sharing of Bolt
  2. Maak een account aan en koppel je betaalgegevens
  3. Vind een deelfiets en start je rit

Kosten
Voor het gebruik van de elektrische deelfiets worden kosten in rekening gebracht. Dit verschilt per deelfietsaanbieder. Voor de elektrische deelfietsen van Bolt betaal je €0,15 per minuut. Bij GO Sharing betaal je €0,24 per minuut. GO Sharing biedt daarnaast voordeelpakketten waarmee je voordeliger kunt reizen. Zie de websites van Go Sharing en Bolt voor het actuele prijzenoverzicht en de verschillende abonnementsvormen.

Houders van de Stadjerspas kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de elektrische deelfietsen. Bolt biedt houders van de Stadjerspas ongelimiteerd gebruik van de deelfiets voor €10,- per maand. Bij GO Sharing kunnen inwoners met lagere inkomens de eerste 25 ritten maken voor de helft van de prijs.