Films kijken en gamen doe je samen in De Wijert

14 juli 2019

Afgelopen zaterdag, 13 juli, was voor het derde achtereenvolgende jaar de openluchtbioscoop in het Hendrik de Vriesplantsoen. Net als vorig jaar werd in de middag ook weer een FIFA toernooi gehouden. Het was weer volle bak zo goed als droog en de zon scheen ook nog even heel erg lekker. Niets stond een geslaagde dag in De Wijert eigenlijk in de weg.

Het hele kleine beetje motregen dat tijdens het FIFA 19 toernooi en bij Alice in Wonderland viel mocht de pret niet drukken. Met enige regelmaat kwam de zon door de wolken heen. Met een middag temperatuur van boven de 20 graden kijken we terug op een erg geslaagde dag. In de avond werd het een klein beetje frisser, maar we zagen dat men daarvoor met kleedjes, vesten en truien de kou goed buiten hield.

Dit jaar mocht de wijk kiezen welke films er vertoond werden tijdens de bioscoop, en zo geschiede. De mensen uit onze wijk kozen als kinderfilm voor de GVR waar we om 13:30 mee startten en waar veel kinderen met hun ouders op af kwamen om lekker van te genieten. Andrijs met zijn steekijskar deelde aan de bezoekers met een grote glimlach heerlijk veel ijsjes uit waar men zichtbaar van genoot tijdens de film. Ook hadden we een bakfiets vol met toffe wijkdeal gadgets voor de kinderen meegebracht waar heel erg veel kinderen tijdens de film op af doken om iets te pakken als aandenken voor mee naar huis.

Zie hier de kinderen gretig aftrek nemen van alle wijkdeal gadgets onder toeziend oog van koploper Nathalie.

Rond 16:00 vertrok de steekijskar en stonden de PS4’s klaar onder 3 grote partytenten waar de jeugd klaarstond voor het FIFA 19 toernooi. En er werd gestreden! Een zinderende finale werd gespeeld op het grote bioscoopscherm wat voor de jeugd een hele toffe ervaring was.

Brons was voor Rodrigo en William ging er met zilver vandoor. En de winnaar van het FIFA 19 toernooi was Magan, die er met goud vandoor ging. De 3 winnaars werden getrakteerd op een prachtige ingelijste oorkonde met daarin hun behaalde plek en deelname aan het toernooi. Bij deze feliciteren wij de winnaars van het FIFA 19 toernooi met behalen van deze prestatie.

Van harte gefeliciteerd Rodrigo met het winnen van het FIFA 19 toernooi!

Na de finale hebben we het park omgebouwd voor de laatste 2 films die de wijk graag wilde zien. De bankjes en partytenten van het FIFA toernooi werden verdeeld over het veld zodat men een aantal zitgelegenheden had voor het de mensen die geen eigen stoeltjes of kleedjes bij zich hadden.

Om 19:30 zat het park weer lekker vol om te genieten van Alice in Wonderland. Na deze film verlieten een aantal mensen het park, maar kwamen er nog veel meer bij om van Jurassic World Fallen Kingdom te genieten. Deze nieuwste film uit de Jurassic Park serie eindigde even voor 12 uur middernacht en mensen namen netjes al hun spullen mee en afval in de afvalbakken.

Al met al kijken we terug op een geslaagd evenement in het Hendrik de Vriesplantsoen en hoorden we van veel bezoekers dat ze erg genoten hebben van de films en games. Mooi om te zien hoe we zo veel voor elkaar kunnen krijgen! Dankzij de samenwerking in de wijk dankzij Wijkdeal De Wijert, Bslim, Platform De Wijert en alle inwoners die er gezamenlijk een mooi feestje van hebben gemaakt.

Tekst en foto’s Dennis Broekema

Meer foto’s staan hieronder.