Eerste Online Energie-Pubquiz Trapt Af In De Wijert

10 juni 2020

GRONINGEN – De aanmelding voor de eerste online energie-pubquiz is geopend voor bewoners van De Wijert. Deelnemers aan de pubquiz worden door buurtsamenwerking Wijkdeal De Wijert en energiecoöperatie Grunneger Power aan de tand gevoeld over energie(besparing) en duurzaamheid. Het online evenement vindt plaats op donderdagavond 18 juni om 19:30 uur. Deelnemers maken kans op een energiebespaartas ter waarde van €80, deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Wijkdeal De Wijert.

Goed gevulde energiebespaartas
De online pubquiz test de kennis van bewoners op het gebied van energie en duurzaamheid. Een quizmaster neemt bewoners mee door de vragen en antwoorden. Deelnemers kunnen, naast de opgedane kennis over bijvoorbeeld energiebesparing en -opwek, een extra goed gevulde energiebespaartas winnen ter waarde van 80 euro. Die box zit vol met besparingsmaatregelen zoals LED-lampen, een waterbesparende douchekop en ander praktisch materiaal. Met deze besparende maatregelen kan tot wel €200 euro per jaar worden bespaard aan energie.
Eigen woning en wijk verduurzamen
De quiz is het online alternatief voor het maandelijkse wijkdealcafé, zodat bewoners ook in coronatijden met elkaar in contact blijven. Door het organiseren van een pubquiz proberen Wijkdeal De Wijert en Grunneger Power bewoners mee te nemen in de wereld van energiebesparing. Annemarie Hofman, wijkbegeleider bij Grunneger Power: “Door mee te doen aan de gezellige pubquiz doen bewoners van De Wijert super praktische kennis op, waarmee je thuis energie kunt besparen. Dat bespaart ook geld. En wie weet doen een aantal bewoners ook inspiratie op een gezamenlijke actie op te zetten om De Wijert groener te maken. Voor iedereen is er dus wat te halen!”.
Deelnemen
Deze eerste quiz wordt uitsluitend georganiseerd voor bewoners van De Wijert en duurt ongeveer anderhalf uur. Via een livestream kan deelgenomen worden, en via een online formulier worden de antwoorden opgestuurd.
Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 17 juni, via www.wijkdealdewijert.nl/pubquiz.