Een regenachtige Buitenspeeldag: geen probleem voor De Wijert!

17 juni 2019

Ook dit jaar is de nationale Buitenspeeldag niet aan De Wijert voorbij gegaan. Zo’n 100 kinderen kwamen op woensdag 12 juni jongstleden samen in de Bosboom-Toussaintstraat om met elkaar te spelen. De Buitenspeeldag is een initiatief van onder andere Jantje Beton, om kinderen eens per jaar op straat te laten spelen. En vaker, natuurlijk!

Kevin is vrijwilliger bij WIJ De Wijert en brengt me naar Marcel Smidt, die jongerenwerker is bij dezelfde organisatie. Marcel staat me te woord. Ik vraag hem eerst voor de hoeveelste keer de Buitenspeeldag wordt gehouden. Marcel: “De nationale Buitenspeeldag wordt voor de 25e keer gehouden. In De Wijert deden we dat altijd bij het MFC, maar nu voor het eerst in deze straat. Ouders hadden aangegeven het leuk te zullen vinden als kinderen in hun straat allerlei spelletjes zouden doen. Als dit goed bevalt dan krijgt dit mogelijk een vervolg in andere straten in de wijk.” Er zijn allerlei speelattributen voorhanden. Er is een springkussen, men kan touwtrekken, ringgooien, zaklopen, sponszaklopen, er is een brandweerspel en meer van dit soort vermaak.

Ik ben geïnteresseerd in de opkomst van de kinderen. Marcel vervolgt: “Helaas zijn er dit jaar minder kinderen dan vorig jaar, toen het schitterend weer was. Dit komt door de regen. Zojuist viel het met bakken uit de lucht. De kinderen hadden toen dikke pret. Dus gelukkig houdt de regen de meeste kinderen niet tegen mee te doen.” Dan klinkt het verzoek om iedereen bij elkaar te roepen voor het maken van een groepsfoto. Ook Kevin geeft aan dit feit graag vereeuwigd te willen zien. Als de foto genomen is, brengt Kevin me naar de Van Lenneplaan, vanwaar ik mijn weg vervolg.

Tekst: Henk Dekker

Foto’s: Dennis Broekema