De Wijert komt thuis in de Stadsschouwburg!

21 juni 2024

De Wijk De Wereld trekt al jaren door de stad en heeft diverse prachtige voorstellingen gemaakt met bewoners van o.a. Selwerd, de Korrewegwijk, Beijum, de Oosterparkwijk en Lewenborg. Nu zitten we in De Wijert en zijn de bewoners er helemaal klaar voor om de Schouwburg over te nemen!

Kom op bezoek en maak kennis met Astrid, Cor, Donald, Lécharo, Dychano en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven in een voorstelling vol dans, muziek, spoken word, theater en meer. De makers van deze editie zijn Jooz, Gaja Caruso, Karel Hermans, Jantien Kurpershoek & Rik van den Heuvel en Ada Daniele & Shara Maaskant.

Ga mee op pad door theater, waar De Wijert in al haar geuren en kleuren tot leven komt. Er klinkt muziek, er wordt gedanst, je proeft de smaken van de wijk en leeft mee met de unieke en ontroerende verhalen van de bewoners. Ontmoet je buren en mede-Stadjers en beleef samen een bijzondere en feestelijke avond! De Wijk De Wereld vindt plaats van 27 t/m 29 juni. Mis het niet!

do 27 juni, 20.15 uur (try-out)
vr 28 juni, 20.15 uur (première)
za 29 juni, 14.30 uur / 20.15 uur

SPOT / Stadsschouwburg
€ 15,- | € 12,50 voor bewoners De Wijert (try-out € 12,50 | € 10,-)

Heb je een Stadjerspas? Dan betaal je slechts € 5,-. Voer bij het bestellen de actiecode ‘stadjerspas’ in. 

Klik hier om kaarten te bestellen

 


De Wijk De Wereld
De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk!

 

Wandel ook eens de podwalk in De Wijert!

Podwalk ‘De bezieling van De Wijert’
Wie door De Wijert loopt kan er niet omheen: de vele kerken die in de wijk staan. Ze bieden niet alleen onderdak aan gelovigen, maar ook aan krachtpatsers, bekeerlingen en koffieleuten. In deze wandeling nemen we je mee langs de bijzondere verhalen van mensen in en om de Maranathakerk, de Molukkenkerk en de voormalige Opstandingskerk, waarin een sportschool is verrezen. Onderweg komen we op het spoor wat De Wijert bezielt. Loop je mee?
Klik hier voor meer informatie over de podwalk