De Wiardt nieuwe naam voor MFA De Wijert

15 juni 2020

Don. 11 juni werd bij het huidige gebouw van OBS De Tamarisk aan de Van Ketwich Verschuurlaan, de nieuwe naam van MFA De Wijert onthuld. In het bijzijn van vele kinderen, die allemaal een gele bouwhelm droegen, werd de naam “De Wiardt” onthuld door wethouder Carine Bloemhoff.

Deze naam is bedacht door Nathalie van der Vechte, die hiermee een prijsvraag won. Van de wethouder kreeg ze een cadeaubon en een mooie bos bloemen. Nathalie legde uit dat De Wiardt een verwijzing is naar “Behuijsinghe de Wiardt”, waar de wijk De Wijert naar vernoemd is.

Ook mochten 2 kinderen hun brief voorlezen die samen met andere brieven van kinderen in een ‘tijdscapsule’ werd gedaan.  De kinderen overhandigden deze capsule samen met de wethouder aan aannemer Brands Bouw. De tijdscapsule wordt in de Wiardt begraven.

De Wiardt komt aan de Van Lenneplaan en biedt straks onderdak aan de schoolkinderen van De Tamarisk, wijkbibliotheek Forum Groningen en kinderopvang Kids First. De verwachting is dat eind maart 2021 het nieuwe Hoofdgebouw wordt opgeleverd. Ook de naastgelegen sportzaal heet voortaan ‘Sportzaal De Wiardt’. De sportzaal wordt naar verwachting half augustus in gebruik genomen.