Openluchtbioscoop 2020

20 augustus 2020

Update

De openluchtbioscoop en het FIFA toernooi gaan definitief door!

Afgelopen dinsdag 18 augustus was er de laatste persconferentie van het kabinet over de huidige stand van zaken omtrent corona (COVID-19). Daardoor was nog even spannend of activiteiten buiten wel door mochten gaan, maar gelukkig kan dat nog. Wel werd nogmaals benadrukt dat de anderhalve meter regel van belang blijft.

Zaterdag is er kans op een buitje maar naar alle waarschijnlijkheid is het overwegend droog. Genoeg reden om de bioscoop en het FIFA toernooi door te laten gaan lijkt ons. Wij zorgen dat zowel de openluchtbioscoop en het FIFA toernooi coronaproof plaats kunnen vinden. Met afzetlinten creëren we plekken om de 1,5 meter waar te borgen en we zorgen dat er desinfectant voor de handen aanwezig is.

Houd je aan de 1,5 meter regel en spreek elkaar aan als iemand dat niet doet. Zo houden we het samen leuk en veilig, wij zullen dit ook in de gaten houden en indien nodig aanspreken / ingrijpen. Bij meerdere waarschuwingen kunnen we je van het evenement verwijderen. En het kan in de avond wat frisjes worden, neem voldoende warme kleding, je eigen stoeltjes en / of kleedjes mee.

Tot zaterdag!


20 juli 2020

Update

De stemmen zijn geteld, de vergunning is binnen en de flyer is naar de drukker. Eigenlijk kan bijna niets meer een prachtige editie van alweer de vierde openluchtbioscoop en het derde FIFA toernooi voor de jeugd in de weg staan.

Alleen het weer of een tweede coronagolf zou de bioscoop nog kunnen bederven, maar gezien de datum van zaterdag 22 augustus is die kans erg klein. In verband met corona zullen wij wel een aantal maatregelen moeten treffen. We zorgen voor extra hygiëne maatregelen bij de toiletten, maar maak het liefst gebruik van eigen toiletvoorziening. En we zullen het veld markeren met looproutes en afzetlinten om de afstand van anderhalve meter te waarborgen. Tot en met 17 jaar mag je prima binnen de anderhalve meter bij elkaar komen. Maar voor volwassenen vanaf 18 jaar vragen wij gedurende de films wel gepaste afstand te houden tot mensen buiten jouw gezin / huishouden.

Als je dat doet ben je meer dan welkom met je eigen kleedjes, stoeltjes, eten & drinken. Ruim wel je eigen spullen bij vertrek op, wij zorgen voor voldoende afvalbakken. De entree is volledig gratis tijdens de films en bij het FIFA toernooi, opgeven is voor de films niet nodig voor het FIFA toernooi wel.

We beginnen om 14:00 uur voor de kids met:

En dan van 16:00 tot 19:00 uur is het voor de jeugd van 10 tot en met 17 jaar tijd voor het FIFA toernooi, opgave is verplicht. Klik op de flyer voor meer info en hoe je kunt aanmelden.

En dan om 19:30 is het tijd voor de familiefilm:

En als klapper van een afluister hebben we om 22:00 uur voor volwassenen:

Hou voor de laatste updates omtrent weer of andere maatregelen deze pagina goed in de gaten.

Tot 22 augustus!

De openluchtbioscoop en het FIFA toernooi is vanuit buurtsamenwerking:


18 juli 2020

Update

Er is dit jaar behoorlijk veel gestemd op alle films, bijna 2 keer zoveel als vorig jaar. Zou de openluchtbioscoop op zaterdag 22 augustus dan ook nog drukker worden dan de afgelopen jaren? Het zou leuk zijn om velen van jullie te verwelkomen en weer te zien in het Hendrik de Vriesplantsoen. En wat was het een spannende strijd bij de volwassen films. Met slechts een klein aantal verschil in stemmen is er een mooie winnaar uit de bus gekomen.

De 3 volgende films gaan we vertonen op het witte doek: in de middag Pieter Konijn (Nederlands gesproken) als kinderfilm, aan het begin van de avond draaien we E.T. the extra terrestrial als familiefilm en we sluiten de avond af met de knaller Bumblebee voor volwassenen.

Nog even wat goed nieuws, de melding die we bij de Gemeente Groningen hebben gedaan is inmiddels goedgekeurd, wat betekent dat we groen licht hebben en de bioscoop door mag gaan!*

Hou deze pagina en je brievenbus goed in de gaten voor het definitieve programma van de openluchtbioscoop 2020. Hier worden de tijden en updates weergegeven.

* Een 2e corona golf of het weer zou er nog voor kunnen zorgen dat we het evenement alsnog af moeten lasten, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.


13 juli 2020

The Return of the Openluchtbioscoop!

Als alles meezit gaan we dit jaar alsnog een openluchtbioscoop in het Hendrik de Vriesplantsoen organiseren. Zet daarom zaterdag 22 augustus 2020 alvast dikgedrukt in je agenda, want dan willen we de bioscoop voor alweer het vierde jaar plaats laten vinden.

Hoe gaaf zou het zijn als we dit jaar toch nog een mooie activiteit met de wijk kunnen / mogen organiseren voor De Wijert! We moeten nog wel een paar hele kleine slagen om de arm houden, de aanvraag voor een klein evenement is nu in behandeling bij de Gemeente Groningen. We hebben vooraf geïnformeerd of kleine buitenactiviteiten als een openluchtbioscoop kunnen. Mits we ons aan de anderhalve meter regel houden en we met corona voorzorgsmaatregelen rekening houden zal dit event waarschijnlijk geen probleem zijn. Uiteraard gaan we met deze voorzorgsmaatregelen rekening houden en op toezien. Komende vrijdag (17 juli) weten we definitief of de melding voor dit evenement goedgekeurd is. Daarnaast zou een 2e coronagolf of het weer nog roet in het eten kunnen gooien. Maar gezien de ontwikkelingen rondom covid-19 en de datum van eind augustus is die kans vrij klein.

Ook gaan we weer een FIFA toernooi voor de jeugd organiseren, dit jaar is de deelname tot en met 17 jaar. Dit in verband met de anderhalve meter regel. Maar bij slecht weer kunnen we dit naar binnen verplaatsen in tegenstelling tot de openluchtbioscoop.

Net als vorig jaar mag de wijk weer stemmen op zijn / haar favoriete films! We hebben 9 fantastische films uitgezocht waar je op mag stemmen. 3 kinderfilms, 3 familiefilms en 3 volwassen films. Vanaf vandaag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli mogen jullie stemmen op jullie favoriete films.

De 3 films uit de hiervoor genoemde categorieën met de meeste stemmen zullen we op 22 augustus vertonen  in het park.

Het stemmen is gesloten.

[democracy id=”8″]

[democracy id=”9″]

[democracy id=”10″]

Kom vast in de stemming en zie hier de trailers van de films die we gaan vertonen in het park.

Kinderfilm:

Familiefilm:

Volwassen Film: