Al 1500 Mantelzorgkaarten verstrekt aan Groningers die zorgen voor een naaste.

24 juni 2024

Deze kaart met waardevolle coupons is bedoeld als blijk van waardering vanuit de gemeente Groningen en het Steunpunt Mantelzorg aan mantelzorgers.

In de gemeente Groningen zorgen ruim 11.000 mensen langdurig voor een naaste. En dan is het niet altijd makkelijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas roept daarom mantelzorgers in de gemeente Groningen op zich vooral bekend te maken bij het Steunpunt en de mantelzorgkaart aan te vragen.

Zo besefte mevrouw V. onlangs dat ook zij mantelzorger is omdat ze samen met drie anderen zorgt voor een goede vriendin. En dat ook zij zich kan inschrijven bij het Steunpunt. Zo blijft ze op de hoogte van nieuws en informatie voor mantelzorgers. En ontvangt ze uitnodigingen voor bijeenkomsten en ontspannende activiteiten.

Maaike Louwsma, coördinator Mantelzorgondersteuning bij Humanitas, vertelt:

“Veel mantelzorgers weten niet dat inschrijving geheel vrijblijvend is: je hoeft als mantelzorger niet altijd een specifieke vraag te hebben. Het Steunpunt Mantelzorg is bereikbaar voor een luisterend oor of om mee te denken over praktische hulp en steun. Veel mantelzorgers trekken pas aan de bel als de zorg hun over de schoenen loopt. Juist vroegtijdig stilstaan bij je eigen situatie en grenzen kan helpen om beter in balans te blijven.”

De Mantelzorgkaart bevat diverse coupons die mantelzorgers kunnen gebruiken om iets leuks te ondernemen, een bloemetje of iets lekkers op te halen of om met twee personen te lunchen. Ondernemers doen ook dit jaar weer enthousiast mee aan deze blijk van waardering.

Ook Mariëtte meldde zich aan: “De kaart vind ik een hele mooie geste. De blijk van waardering, maar meer nog de erkenning dat je gezien wordt als mantelzorger! En door de geboden praktische hulp en het luisterend oor van de vrijwilliger werd een en ander weer behapbaar voor mij. Ik ben daar dankbaar voor. Het is fijn dat er oog is voor mantelzorgers.” 

Iedereen die langdurig (minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden) voor een familielid of een andere naaste zorgt en in de gemeente Groningen woont, kan zich aanmelden.
Meer informatie is te vinden op humanitas.nl/groningen/steunpuntmantelzorg. De QR-code scannen kan ook. Of bel met Humanitas via 050 312 60 00.