Activiteitenproeverij Zuid Vooruit op 12 juni a.s.

6 juni 2019

Activiteitenproeverij van Zuid Vooruit
Met foto expositie Groningen in 3D

 
Met een proeverij van verrassende activiteiten én de opening van de foto expositie ‘Oud Groningen’ is op 12 juni de feestelijke start van Zuid Vooruit. Zuid Vooruit, het samenwerkingsverband van Humanitas DMH, Philadelphia en Lentis|Dignis, brengt mensen in Groningen Zuid met elkaar in verbinding. Onder meer door ontmoetingsplekken in de wijk te regelen waar u mee kunt doen aan activiteiten die uw dagelijks leven gemakkelijker of mooier kunnen maken We werken daarvoor samen met wijkbewoners en diverse instellingen.
Feestelijk programma
De feestelijkheden vinden plaats in de ontmoetingsplek het Heymanscentrum in Groningen Zuid. Iedereen kan die middag meedoen aan een Tai Chi workshop of een potje walking football, buiten staan de duo-fietsen klaar voor een tochtje in de buurt. Neem plaats op de verrassende ‘gevoelstoel’ of schuif aan voor handige tips voor een gezonde maaltijd of die altijd lastige paperassen. Met de healthcheck kunnen bezoekers in 3 minuten hun gezondheid laten meten. Maak kennis met buurtbewoners en drink samen koffie of een smoothie. Er wordt getekend en geschilderd, er is muziek en een geheugenspel met mooie prijzen. het programma is van 14.30 tot 18.00 uur.
Tentoonstelling
Met de expositie in het Heymanscentrum krijgt de succesvolle tentoonstelling ‘Groningen in 3D – de stad in stereofoto’s 1868-1940’ van de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum een tweede leven. Met een speciale 3Dbril op staan bewoners en bezoekers oog in oog met de Stadjers van 100 jaar geleden. Dichterbij het verleden kun je niet komen! De tentoonstelling roept herinneringen op en nodigt uit tot het delen van verhalen. Ook onbekenden maken zo gemakkelijk contact met elkaar. De tentoonstelling is t/m 29 september te zien.