Politiek

13 maart 2018

13 maart 2018

Bericht van: Groen Links Groningen stad.

Referendum over sleepwet

Op 21 maart is het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel Sleepwet genoemd. GroenLinks is tegen een wet waardoor geheime diensten een sleepnet kunnen inzetten en onschuldige mensen in groten getale af kunnen tappen.

Zo mogen ze in een wijk waar een verdacht persoon woont, ook alle niet- verdachte burgers in die wijk afluisteren. Ook kunnen onderschepte gegevens nu worden gedeeld met buitenlandse geheime diensten, zoals die van Turkije of de VS. Zelfs zonder dat onze diensten weten wat ze precies weggeven.

Wel is het goed om de wet aan te passen aan het internettijdperk. Het werk van geheime diensten is zo belangrijk dat we dat goed willen regelen in de wet en niet willen overlaten aan de toevallige goede bedoelingen van de zittende minister. Want wat doet een nieuw kabinet? Met het referendum is er een kans de huidige wet te verbeteren door alles wat belangrijk vinden in één keer goed in de wet vast te leggen.

Meer weten? Lees het opinieartikel van ons Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg of kijk of jouw vraag beantwoord wordt bij onze veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ons ook altijd bereiken via vragen@groenlinks.nl. We beantwoorden je vraag graag!


7 maart 2018

Bericht van: Gemeente Groningen

Vanwege de gemeentelijke herindeling zijn er op 21 maart geen gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. Die worden bij ons gehouden op 21 november.

De stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen ontvangt u dan ook pas begin november 2018. Wel kunt u op 21 maart stemmen bij het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Meer informatie op gemeente.groningen.nl/referendum


7 maart 2017

Op 21 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Groningen. Op deze pagina mogen politieke partijen aandacht vragen voor hun partij en haar partijstandpunten. Alle politieke berichten die wij binnen krijgen zullen wij op deze pagina publiceren.

Alles wat hier wordt gepubliceerd zijn de meningen en standpunten van de desbetreffende politieke partij, en niet van Platform De Wijert!