Onthulling 2e social sofa (mozaïekbank)

29 april 2015

Het is woensdagochtend 29 april, het zonnetje schijnt en er is weer een mooi wijkinitiatief tot stand gekomen. Onze wijk is nu de trotse bezitter van de 2e social sofa beter bekend als de mozaïekbank. Na de eerste social sofa die al weer geruime tijd in het Hendrik de Vriesplantsoen staat is er nu de 2e langs de Van Ketwich Verschuurlaan. Aan de vijver bij het einde van de Vondellaan tegenover de Harm Jan Zondag school.

DSC05706

Deze bank is gemaakt door bewoners uit de wijk. Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij KuCul, de kunst & cultuur werkgroep van onze wijk die al veel prachtige projecten in onze wijk tot stand heeft gebracht. Er is maandenlang door 10 bewoners aan dit project gewerkt, dit is gebeurd in de Vondelflat waar maandenlang een ruimte gratis ter beschikking zijn gesteld,  en het AOC Terra heeft gratis een ruimte gefaciliteerd aan de dames van KuCul zodat er droog en warm aan de bank gewerkt kon worden.

Onze wijkwethouder Ton Schroor heeft de bank onthuld en vertelde hoe mooi hij het vond dat bewoners hier zo goed bezig zijn met hun wijk om dit soort initiatieven voor elkaar te krijgen. Corry Droog vertelde aan de aanwezigen wat de bank uitbeeldt en wie er precies aan mee hebben gewerkt en daarvoor werden ze bedankt.

DSC05711

De bank ziet er prachtig uit en is een hele mooie ontmoetingsplaats in de wijk. De wijk word steeds mooier en levendiger. Kom snel kijken en ontmoet elkaar op de social sofa.

DSC05719

DSC05740

DSC05729

DSC05744