Wijkdeal Verbindt

 

Klik op een link om gelijk naar het bericht te gaan:

 

 

Bericht6

 

 

Wijkdeal De Wijert Verbindt – Pop-Up Koor!

Hou jij ook zo van zingen? Zing je misschien normaal in een koor waar je nu even niet naar toe kan? Geen paniek, want vanuit  Wijkdeal De Wijert wordt het koor nu naar buiten gebracht!

 

Vrijdag 8 mei vindt het eerste pop-up koor Vondelflat plaats! Van 15.00 tot 16.00 uur wordt er heerlijk samen gezongen! Voor de bewoners geldt dat je mee kunt doen vanaf je balkon. En voor alle andere wijkbewoners geldt dat je (natuurlijk met inachtneming van de verplichte 1,5 meter afstand) vanaf de parkeerplek bij de Vondelflat mee kunt doen. Samen gaan we een prachtig koor vormen!

Onder de vrolijke leiding van wijkbewoonster Marike Broekema van Puur Zang en muzikale ondersteuning van Frank Huiting van Thuiszorg Comfort worden vier prachtige nummers gezongen. Het lied wordt eerst een keer voorgezongen, maar ook dan mag je gelijk al meezingen. Daarna volgt hetzelfde nummer nog twee keer. Bij de derde keer kennen we ‘m samen zó goed, dat we echt een koor zijn geworden! Vandaar de naam pop-up koor: we zingen popliedjes, en met de dan aanwezige mensen vormen we het koor!

Jij zingt vrijdag 8 mei toch ook lekker mee? Tot zings!

Impressie van vrijdag 8 mei zie je in de reportage van RTVNoord

 

Bericht5

 

 

 

 

Wijkdeal De Wijert Verbindt – Woningsdag!

Komende maandag is het Koningsdag en dit jaar noemen we het Woningsdag, en dat vieren wij op 27 april van 13.00 uur tot 16.00 uur. Blijf thuis want de Wijkdeal komt naar je toe op Woningsdag. We gaan de wijk weer wat leuker maken met vrolijke muziek en wat lekkers in oranje!

Op Woningsdag trekken we samen met troubadour Edgar de wijk in, hij brengt vrolijke liederen ten gehore. Nederlands- en Engelstalige nummers en wellicht meezingers voor iedereen. Maar dat is niet alles we gaan ook eigen gemaakte oranje lekkernijen van Fruitcafé De Helpende Hand de wijk in brengen.

Ken jij zelf iemand in De Wijert die wat lekkers, muziek en/of wat aandacht nu extra goed kan gebruiken? Dan kan je hem/haar opgeven voor wat oranje lekkers en/of muziek. Troubadour Edgar heeft een breed repertoire dus wellicht kan hij een nummer spelen wat voor iemand veel betekend.  Mail je verzoek (nummer) met het adres en de naam voor wie het is uiterlijk zondag 26 april naar: dennis@fruitcafe.nl

We kunnen niet garanderen dat we elk verzoek kunnen honoreren of dat de troubadour het nummer in zijn repertoire heeft. Maar vanzelfsprekend doen we ons uiterste best om verzoekjes die je doet voor iemand anders wel gehoor aan te geven.

Dus hoor je op Woningsdag een troubadour in De Wijert? Ga op je balkon of in de tuin staan, open een raam en zing of dans gezellig mee!

Tot maandag 27 april.  De organisatoren van Woningsdag De Wijert!

Foto’s van Woningsdag vind je hier

 

 

 

Bericht4

 

 

De nieuwe wijkdealgids 2020 is uit!

Vanaf dinsdag 7 april verspreidt Wijkdeal De Wijert een nieuwe wijkgids met resultaten van succesvolle projecten voor, door én met bewoners in De Wijert.

De Wijkdealgids  (klik op de link) beschrijft de unieke samenwerking tussen wijkbewoners, ondernemers, gemeente, woningcorporaties, onderwijs en andere organisaties. Samen werken zij aan de toekomst van de wijk.

In de Wijkdealgids 2020 staan verhalen van bevlogen bewoners en professionals over wat er allemaal al bereikt is in de wijkvernieuwings-wijk en welke projecten en activiteiten op stapel staan, zoals het bewonersbedrijf, diverse activiteiten voor de aanpak van armoede en eenzaamheid, een leerwerktraject in het groen, de aanpak van verkeersknelpunten, sloop en nieuwbouw van ruim 200 woningen en een bewustwordingscampagne voor duurzaam energiegebruik.

Lees meer op de vernieuwde website van Wijkdeal De Wijert.

 

 

 

 

 

Bericht3

 

 

 

De Wijkdealpartners vrolijken Goede Vrijdag op met Bloemen, Muziek en Beweging!

DE WIJERT VERBINDT, OOK OP GOEDE VRIJDAG.

Het weer zit mee als we om 13 uur van start gaan met Groninger draaiorgel ‘Pronkjewail’, aangeslingerd door Joris ten Have. De jongste orgeldraaier van Nederland en officieel de Stads draaiorganist van Groningen. Hij brengt weer leuke en zeer gevarieerde muziek ten gehore en het is een zichtbaar, en hoorbaar, genot. Sommige liedjes spreken de jeugd aan, anderen brengen vreugd aan de ouderen. Een blik van herkenning, een traantje. Een lach en voluit meezingen, dansen en bewegen. Emoties. Een blijk van waardering.

BLIJF FIT! BEWEEG THUIS!

Adriana Overgoor, student Healthy Ageing, laat zien hoe ook jij fit en gezond kunt blijven met simpele oefeningen. Tevreden zie ik dat niet alleen ouderen haar opdrachten uitvoeren, ook op straat wordt er veel mee bewogen. Zonder blikken of blozen doet bijna iedereen mee.

MET 450 BOSSEN TULPEN OP PAD

AANDACHT VOOR VONDELFLAT EN ZUIDERFLAT

In De Vondelflat, een Thuiszorglocatie, kreeg elk huishouden een fijn bosje bloemen. Mooie tulpen, geel met een rode rand. Deze bossen bloemen zijn verzorgd door Martin van Bloemenmozaïek op de Van Lenneplaan. Ook ZINN-locatie De Zuiderflat werd overspoeld met bloemen. . Deze werden geleverd door Bloemenwereld, de bloemenzaak op de hoek Vestdijklaan en Borderwijklaan. De grote sponsor hier is de woningbouwvereniging Patrimonium die haar bewoners van de Zuiderflat en de medewerkers van Zinn een hart onder de riem steekt. De bloemen waarvoor men zich van tevoren kon opgeven werden op gepaste afstand aan de deur bezorgd door Dennis Broekema, bekend van Fruitcafé De Helpende Hand. Er waren meer bloemen te verdelen die met plezier door passanten in ontvangst werden genomen.

Wat is het geweldig om te wonen in deze fantastische wijk. Vanuit Wijkdeal De Wijert worden er vooral nu leuke activiteiten georganiseerd, voor en door bewoners waarmee wij iedereen een hart onder de riem willen steken. Zoals vandaag met draaiorgelmuziek, fitnesstips voor op het balkon,  tuin of in de huiskamer en vooral veel heerlijk ruikende bloemen. Kijk op www.wijkdealdewijert.nl bij komende activiteiten – ‘De Wijkdeal Verbindt’ en meld je aan voor de nieuwsbrief.

HET WAS ECHT EEN GOEDE VRIJDAG!

 

 

———————————————————————————————————————

Aankondiging activiteit

Op Goede Vrijdag 10 april van 13 tot 16 gaan we met Joris en zijn Draaiorgel bloemetjes door de wijk brengen. Wij willen zo alle bewoners laten weten dat wij aan hen denken in deze moeilijke Coronatijd. Met een muzikale noot en een bloemetje willen we bewoners opvrolijken die het nu moeilijk hebben. Eigenaar Martin van Bloemenmozaïek aan de van Lenneplaan, heeft de bloemen speciaal voor ons besteld, opgehaald en voor een vriendenprijsje geleverd, een prachtig gebaar naar de wijk!

 

 

Ken jij zelf iemand in De Wijert die een bloemetje en wat aandacht nu extra goed kan gebruiken? Dan leggen we namens Wijkdeal de Wijert bij deze mensen een bloemetje van Bloemenmozaïek voor de deur. Graag naam en adres doorgeven via het Fruitcafé via dennis@fruitcafe.nl of bel maandag t/m tussen 9:00 en 13:00 uur met 06-1715 0041.

Studente Adriana Overgoor zal jullie uitnodigen om te blijven bewegen, ook als je thuiszit. Haar slogan is: Bewegen met plezier raakt een belangrijke spier. ’n Glimlach op je gezicht kost immers niks.

Dus hoor je het draaiorgel? Ga op je balkon of in de tuin staan, open een raam en zing of beweeg mee!

Tot vrijdag 10 april.  De organisatoren van Vrolijke Vrijdag.

Bericht2

 

 

KNUFFELSPEURTOCHT IN DE WIJERT NOORD MET PRIJSWINNAARS!

Vanaf 3 april t/m 3 mei zal er door de wijk een knuffelspeurtocht georganiseerd worden.

Zie jij een knuffelbeest voor het raam? Maak dan een leuke foto van of samen met het knuffelbeest en stuur jouw foto met het aantal getelde knuffels door naar: knuffelspeurtochtdewijert@hotmail.com

 

                                                                     WAT TE DOEN?
Zet jouw leukste knuffel voor het raam gedurende deze hele maand. Laat het ons weten via de mail, in welke straat je woont en hoeveel knuffels je hebt verstopt! De route en spelregels worden voor 3 april gepubliceerd.

                                                                     MEEDOEN?

Meld je dan VÓÓR 2 april aanKlik hier

Bericht1

 

 

 

De Wijkdeal Verbindt: Zing, Dans, Beweeg!

1 april 2020

Ook in deze moeilijke tijd steekt Wijkdeal De Wijert de ouderen en kwetsbaren graag een hart onder de riem. Het leek de Koplopers van De Wijkdeal leuk om een aantal locaties in de wijk af te gaan met een draaiorgel.

Joris ten Have, Nederlands jongste orgeldraaier en de enige echte officiële orgeldraaier van de stad Groningen, werd al snel bereid gevonden. Met orgel ‘Pronkjewail’ werden tussen 9 en 13 uur op deze vrijdag op de Van Lenneplaan, De Vondelflat en De Zuiderflat mooie liederen ten gehore gebracht waaronder het oh zo mooie ‘Het is nog nooit zo donker west’ van Ede Staal. Bezoekers van het Winkelcentrum Van Lenneplaan worden als laatste verrast met dit spektakel.

Verslaggever van RTV Noord René Walhout hield twee korte interviews met Joris die live werden uitgezonden. Adriana Overgoor, student Healthy Ageïng, monterde iedereen op met enkele simpele lichaamsoefeningen die gewoon thuis of op het balkon uitgeoefend kunnen worden. Nu maar hopen dat iedereen deze oefeningen ook blijven doen zonder begeleidende orgelmuziek.

Wijkjournalist Ruben Valk.(tekst + foto) Dennis Broekema (foto’s)