Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 6 oktober in het Heymanscentrum

18 september 2019

Van 1 tot en met 6 oktober is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In het Heymanscentrum gaat deze week op dinsdag 1 oktober tussen 15.00-17.00 uur van start met diverse gezellige en feestelijke activiteiten.  Probeer de Braintrainer, neem het op tegen de jeugd met een potje memory, doe mee met de spellen van de BreinBieb of volg een workshop Japans vlechten.

De activiteiten staan in het teken van het geheugen. Gezien het belang van het geheugen om sociaal actief te kunnen blijven, is het fit houden van het geheugen één van de manieren om eenzaamheid tegen te gaan.

Om 16.00 uur vindt tevens de prijsuitreiking van het geheugenspel van het Noordelijk Scheepvaartmuseum plaats. Hebt u nog niet meegedaan? Nog tot 1 oktober is de prachtige expositie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in het Heymanscentrum te bekijken én kunt u meedoen aan het geheugenspel. Weet u bijvoorbeeld waar tegenwoordig de enig overgebleven suikerfabriek in Groningen staat? Herkent u het beroemde gebouw op de foto?! Kom gauw langs in het Heymanscentrum, Henri Dunantlaan 20 in Groningen!
De hoofdprijs is een prachtige rondvaart in Groningen aan boord van het museumschip ‘de Emma’. Na de prijsuitreiking neemt Wycher van den Bremen ons op interactieve wijze mee in de wereld van het geheugen.