Vogelwandeling in De Wijert was zeer geslaagd!

21 juli 2023

Afgelopen dinsdag liepen maar liefst 25 bewoners onder leiding van Evert Dirks door De Wijert om vogels te spotten. Een gemêleerde groep van jong en oud, allemaal even betrokken en enthousiast. Evert leerde de groep over verschillende nestkastjes, de invloed van het maaibeleid en de achterliggende reden van de uiterlijke verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes vogels. Daarnaast zijn er diverse vogels gespot. Wat was het leuk en wat een geluk dat ze zelfs de ijsvogel hebben mogen zien. Er komt vast nog wel een 2e wandeling!

De wandeling werd georganiseerd door het DOE-team van Aardgasvrij-klaar De Wijert. Wil jij ook iets organiseren? Of samen met het team sparren over hoe De Wijert nóg groener, klimaatbestendiger en duurzamer kan worden? Kom dan op dinsdagavond 12 september om 17:30 uur sparren, onder het genot van een hapje en drankje. Meld je aan via mail.

 


 

 

 

Wist je dat er heel veel vogels in De Wijert rondvliegen en verblijven? Vaak geziene en bekende exemplaren en ook bijzondere vogels waarvan je misschien niet zou verwachten dat ze bij ons in de wijk te zien zijn. Van aalscholvers tot ijsvogels. Op 18 juli wandelen we onder leiding van bewoner Evert Dirks door de wijk. 

Evert is zelf vogelfanaat en kan veel vertellen over deze vliegende vrienden. Wandel je mee? We verzamelen op dinsdagavond 18 juli om 18:45 uur bij het Multifunctioneel Centrum De Wijert – PC Hooftlaan 1.

Stuur een mailtje naar aardgasvrij@wijkdealdewijert.nl om je aan te melden. 

Mocht je niet  mee kunnen wandelen maar wel geïnteresseerd zijn in vogels in de wijk? Volg deze pagina dan op Facebook