SterrebosLive 9 juni 202

29 mei 2024

Het 2e SterrebosLive-concert komt er aan. Zondag 9 juni spelen weer twee bands in de Muziekkoepel. De band Calidus begint om 15.00 uur met muziek in de trant van o.a. Coldplay. En vanaf 16.00 uur speelt Serenou met een Zuid-Amerikaanse mix van prachtige nummers. Dat wordt weer sfeervol genieten. 

 

Calidus Band
Afbeelding
Deze nog jonge band timmert hard aan de weg. De inspiratie kwam uit bands als Coldplay, Keane en Oasis. De eigen geschreven nummers kregen al snel een kenmerkende sound met fijn pianospel, gitaren en strakke drumpartijen. Vaak ook met melancholische teksten. Eind 2019 vonden zo de eerste optredens plaats, en met succes! In januari 2024 was Calidus te horen op Grunnsonic tijdens ESNS 2024.
En nog een leuk weetje: Jochem Numan en Eelco Numan zijn broers. Bert Hoekstra en Jorrit Hoekstra zijn dat, ondanks een gedeelde achternaam, niet.

Bezetting:
Jochem Numan (zanger, pianist, gitarist),
Jorrit Hoekstra (gitarist, tweede stem, synthesizer),
Eelco Numan (drummer en artwork albums)
Bert Hoekstra (basgitarist)
Serenou
Afbeelding

Serenou is een nieuwe zeven-persoons Samba- en Bossaband uit Groningen en Leeuwarden. De ervaren muzikanten Jeroen van Olphen (drums producer) en Laurens Blinxma (saxen en workshop tycoon) besloten een tijdje geleden om de krachten te bundelen en voluit te gaan voor hun lang gekoesterde wens: het mixen van Zuid-Amerikaanse ultieme grooves (Samba) met de harmonische pracht (Bossa). Zangeres Talyta Lemos vult deze wens aan en is een absoluut natuurtalent.
De bandsound is actueel en soulvol, met  een belangrijke rol voor de keyboard en blazers. Soms ontstaat een herbeleving van stijlen uit de jaren ’70. Kortom: deze band is klaar voor een optreden vol speelplezier.

 

Bezetting:
Talyta Lemos – zang
Thomas Hilbrandie – gitaar
Harvey Mercera – keyboard
Laurens Blinxma- sax
Jan Schoenmaker – sax, fluit
Marco Kerver – bas
Jeroen van Olphen – drums
Marike Schepers – hand percussion

Noteer de data!
Afbeelding

SterrebosLive is er deze zomer iedere 2e zondag van de maand. De Muziekkoepel is bereikbaar vanaf de bospaden aan de Hereweg of van de kant van de Kempkensberg (nabij DUO). Bij de Koepel staan stoelen en banken en er is ruimte voor een dansje. Een drankje of hapje bestellen kan bij de foodtrucks. Of neem gerust zelf een stoeltje of drankje mee.

 

De volgende SterrebosLive-concerten zijn op:
Zondag 9 juni
Zondag 14 juli
Zondag 11 augustus
Zondag 8 september 

Datum:          Zondag 9 juni 2024
Waar:            Muziekkoepel Sterrebos (Hereweg) Groningen

Tijd:              15.00 – 17.00 uur

Entree:          Gratis

Mede mogelijk gemaakt door: