Sinterklaasfeest De Wijert

21 oktober 2020

21 oktober 2020

Update!

Inmiddels hebben we het maximum van 50 aanmeldingen bereikt. Je kunt je kind(eren) nog wel opgeven maar je komt dan op de reserve lijst te staan.

Dus als je je kind(eren) nu nog aanmeld is de kans klein dat die nog mee kan doen. Dit wordt gecommuniceerd als jij je kind hebt aangemeld.17 oktober 2020

Update!

Afgelopen dinsdag was er een hele spannende persconferentie waardoor de organisatie even goed in overleg moest. Maar we hebben goed overlegd met elkaar, gekeken naar de regels van de rijksoverheid en we hebben overlegd met de Gemeente Groningen die de regels handhaaft met betrekking tot bijeenkomsten.

Op dit moment is het zo dat er in ruimtes binnen nog steeds 30 mensen samen mogen komen exclusief personeel. Wat betekent dat wij op dit moment nog steeds een 2 tal shows voor 25 kinderen kunnen en mogen organiseren. Met de organisatie erbij zitten we dan op de veilige grens van 30 personen in 1 ruimte. De organisatie houdt vanzelfsprekend de anderhalve meter regel aan en doet een gezondheidscheck bij binnenkomst van de kinderen.

Voor de kinderen tot 12 jaar geldt dat zij onderling geen afstand hoeven te houden. En omdat wij alleen kinderen van 4 tot en met 8 jaar uitnodigen kan het sinterklaasfeest zoals het nu lijkt gewoon doorgaan. Inmiddels hebben wij al zo’n 25 aanmeldingen ontvangen, en zitten we dus al op de helft van wat we kunnen ontvangen. Meld je kind(eren) snel aan want vol = vol!Hij komt hij komt, die lieve goede sint! Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar uit De Wijert & Helpermaar komt hij naar het MFC De Wijert!

Zaterdag 28 november is het zover! Dan komen de Sint en zijn pieten met een hele gave COOLKIDS SINT SHOW naar De Wijert. Tussen 13:00 en 15:00 uur wordt het weer 1 groot feest! Dit jaar krijgen de kids een hele gave show met dans, muziek, pepernoten, en heel veel meer in het MFC De Wijert.

Het sinterklaasfeest is voor alle kinderen van 4 tot en met 8 jaar die wonen in De Wijert en Helpermaar. Het feest is alleen bedoeld voor de kinderen. In verband met de huidige corona* maatregelen mag je je kinderen dit jaar uitsluitend naar de voordeur van het MFC De Wijert brengen. Ouders mogen het MFC dit jaar helaas niet naar binnen bij het sinterklaasfeest. Maar vrijwilligers en betaalde krachten begeleiden bij de ingang van het MFC de kinderen waar ze goed worden opgevangen.

Sinterklaas kan zoals het er nu voor staat maximaal 50 kinderen* ontvangen en een cadeautje geven. Daarom is het van belang dat de Sint weet wie er komt. Aanmelden moet voor 1 november en kan op 2 manieren:

  • Dit kan door een e-mail te sturen naar: sinterklaas@wijert.nl of door de strook uit de sinterklaaskrant in te vullen en in de brievenbus van het MFC De Wijert / Helpman (P.C. Hooftlaan 1) te stoppen.
  • Wanneer u Sinterklaas liever wilt mailen geef dan de volgende informatie op: naam kind(eren), leeftijd(en), jongen(s) / meisje(s), naam ouders/verzorgers, uw postcode, uw telefoonnummer, en een eventuele bijzondere gebeurtenis van het kind / de kinderen. Dat laatste kan gebruikt worden door Sinterklaas om uw kind in het zonnetje te zetten.

In de sinterklaaskrant staat ook een prachtige kleurplaat die Sinterklaas graag van alle kinderen die naar het feest komen ontvangt. Heeft u extra kleurplaten nodig? Stuur dan een e-mail naar sinterklaas@wijert.nl en we zorgen dat u extra kleurplaten thuis in de brievenbus krijgt.


* Het sinterklaasfeest en corona (Covid-19) disclaimer.

Wegens het coronavirus leven we momenteel in een hele onzekere tijd. Dit brengt voor ons allemaal lastige dillema’s mee. Maar we doen er alles aan binnen wat mogelijk is om er dit jaar voor de kinderen een prachtig feest van te maken.

Op het moment van publicatie van dit artikel is het zo dat er maximaal 30 personen in een ruimte binnen aanwezig mogen zijn. Na goed overleg met de evenementen afdeling van de Gemeente Groningen (die de noodverordening moet handhaven) is de situatie momenteel zo dat we 2 shows voor 25 kinderen mogen en kunnen organiseren.

Maar morgen kan alles weer helemaal anders zijn. Het zou kunnen dat er wellicht meer mogelijkheden komen. Dan kunnen we misschien 1 grote show voor de kinderen organiseren. Maar het zou helaas ook kunnen dat we alles op het laatste moment alsnog af moeten blazen.

We houden ons sowieso aan de lokale corona maatregelen die op het moment van het sinterklaasfeest van kracht zijn. Heb jij je kind aangemeld met al jouw contactgegevens dan houden wij je op de hoogte van laatste ontwikkelingen en procedures.

Hier op de website zullen we updates plaatsen als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Veiligheid staat bij ons voorop.


 

Het sinterklaasfeest wordt georganiseerd door Platform De Wijert en ondersteund door WIJ De Wijert, het MFC De Wijert / Helpman en is vanuit de buurtsamenwerking Wijkdeal De Wijert. Op het sinterklaasfeest in De Wijert is het privacybeleid van Platform De Wijert van toepassing. Er kunnen tijdens het feest foto’s van uw kinderen worden genomen, heeft u hier bezwaar tegen laat ons dit dan weten via de mail op sinterklaas@wijert.nl