Opening Beweegplek Vasalislaan

12 september 2022

Een sportieve feestdag

Kinderen maakten er al langer gebruik van maar van een officiële opening was het nog niet gekomen. Tot 10 september, toen onder toeziend oog van Sport050-mascotte Sporty onze wethouder voor o.a. sport Inge Jongman met een korte toespraak de plek inzegende. De handeling zelf betrof het doorknippen van twee tiewraps waardoor een bord met leef- en gedragsregels zichtbaar werd.

Mochten de regels sommige kinderen niet voldoende zijn heeft de buurt een groepsapp in het leven geroepen. Hiermee zijn deelnemers, logischerwijs veel omwonenden, op de hoogte van het reilen en zijlen op en om het veldje. Zo blijft het voor iedereen plezierig te wonen en er te spelen. Maar nu is het een zeer sportieve feestdag met een keur van activiteiten. Bij het boogschieten, “mama, je kijkt niet eens!” waren sommige kinderen zeer bedreven. En zij die nog niet moe gestreden waren bij het tikkertje deden dapper mee aan het ‘Walking Football’. Moeilijk hè,  niet rennen….? Er werd, ook door volwassenen, ‘Stoeprandje’ gespeeld en werd er vrolijk aan touw getrokken. Daarnaast werden natuurlijk alle normale spellen waarvoor de toestellen zijn geplaatst gespeeld, van trampoline en klimrek tot panna en basketbal.

Maar de meest populaire activiteiten? Poffertjes Prikken en Suikerspin Happen!

 

In de XL-editie December van Platform De Wijert gaat Straten Uitgelicht over de naamgever van deze straat. Tipje van de sluier: Margaretha Drooglever Fortuyn-Leenmans werd door vrienden ‘Kiekie’ of ‘Kiek’ genoemd.

Foto’s en tekst:  Ruben Valk