Lisa’s Lavendeltuin

3 juni 2021

Ik wilde heel graag Lavendel in de straat! Vanwege de geur en de mooi gekleurde bloemen, om de straat wat op te vrolijken. Met mijn wens ben ik naar Wijert Bloeit gegaan. Thea en Nathalie zijn toen komen kijken naar de locatie in de Multatulistraat waar Lavendel dan geplant kan worden. Dat komt wel nauw: welke soort bomen staan er, worteldruk, voetballende kinderen.  De niet-betegelde tuin onder een boom heet een boomspiegel en daar wilde ik wat leuks.

De boomspiegel werd goed bevonden door Thea en Nathalie en de foto’s van Thea gingen naar de betreffende meneer van de gemeente die gaat over boomspiegel- en geveltuintjes.  Niet veel later kwam de gemeente al de boomspiegel klaarmaken met een mooie rand er om heen.

In mei zijn Nathalie en ik naar een heuse kweker van lavendel gegaan, want Nathalie wilde niet van die in de kas-mooi-opgetrokken-vol-in-de-bloemen planten. Ze kweken daar twee soorten, de ‘andere’ viel heel snel af vanwege de aparte bloemen, dat was niet echte lavendel vond ik. Ook waren ze niet winterhard genoeg. De gekozen soort blijkt veel minder verzorging nodig te hebben dan internet aangeeft, dus dat scheelde ons een bezoek aan Tuinland.

Het planten zelf ging heel spontaan, Ina (van De Wijert Voedt) kwam langs om fietssleutels te brengen, en ze bood spontaan aan om te helpen planten. Aldus gingen we beiden aan de slag. De buurvrouw vond dat zo mooi dat ik van haar een bosje bloemen kreeg.

En nu zitten ze in de grond. Ik neem me voor om voldoende zorg te geven, wat dus niet veel werk hoeft te zijn: water geven (ook niet teveel want daar houden ze niet van) en letten op onkruid. Ik hoop dat ze snel uitkomen en hun geur door de straat verspreiden!

Als je zelf ook een spiegeltuintje of een geveltuin wil én deze ook zelf gaat verzorgen, neem dan contact op met Thea en Nathalie via wijertbloeit@wijkdealdewijert.nl.