Kamers met Aandacht: De Huismeesters doet mee!

4 juli 2023

Heb je een kamer in je huis waar je eigenlijk niets mee doet? Misschien is het een idee om een jongere tussen de 18 en 23 jaar te helpen en een fijne plek te bieden, door de kamer aan hem/haar te verhuren. Op deze manier kan de jongere, met steun van een vertrouwde begeleider en een helpende hand van jou, verder zelfstandig worden.

Het hoeft helemaal geen grote kamer te zijn. Ook is een eigen toilet of keuken niet noodzakelijk. Het belangrijkst is dat de kamer voor de jongere betaalbaar is. Huurders van De Huismeesters kunnen toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijtraakt.

Ga je een kamer verhuren aan een jongere, dan delen jullie misschien wel een gemeenschappelijke woonruimte zoals een keuken of badkamer. Daarnaast heeft de jongere behoefte aan informele steun of een helpende hand. Goed contact is dan belangrijk. Daarom zorgt de coördinator voor een goede match en is er eerst een uitgebreide kennismaking.

Toestemming
De Huismeesters werkt graag mee aan het initiatief van Kamers met Aandacht. Het is wel belangrijk om te weten dat je jouw woning alleen mag verhuren, wanneer je toestemming hebt van De Huismeesters. Daarnaast zal er ook gecheckt worden of je aan de voorwaarden voldoet om een Kamer met Aandacht aan te bieden.

Wil je een verschil maken en doe je mee met dit intiatief? Samen kunnen we ervoor zorgen dat jongeren die hulp krijgen van een (jeugd)zorgorganisatie, zelfstandig kunnen wonen. Meer informatie over Kamers met Aandacht