Jeugd

FIFA21 toernooi 11 september

Denk jij de beste FIFA 21 speler van Zuid te zijn? En wil jij je wijkgenoten graag uitdagen in een toernooi? Dat kan!

Op zaterdag 11 september organiseert Platform De Wijert samen met WIJ de Wijert een FIFA 21 toernooi voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar uit Zuid!

–> Het toernooi vindt plaats in het Hendrik de Vriesplantsoen van 15:30 tot 18:30 uur.

De voorrondes worden gespeeld op 32 inch tv’s, en de finale wordt live gestreamd op een groot scherm! Alle uitslagen worden tijdens het event bijgehouden op het grote scherm. Het toernooi wordt gespeeld op de PlayStation 4 (PS4). Publiek is welkom om te komen kijken en om je aan te komen moedigen.

Heb jij zin om mee te doen? Geef je dan op bij via <https://www.weplayesports.events/stichting-platform-de…>

  • of bij één van de jongerenwerkers van WIJ
  • of via Instagram @jongerenwerkdewijert!
  • Geef je snel op want er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen. De 3 beste spelers krijgen een leuke attentie.

Voor en na dit FIFA 21 toernooi is er een bioscoop op dezelfde locatie, kom hier vooral ook naar toe. Kijk voor alle bioscoop info op: <https://www.wijert.nl/openluchtbioscoop-2021/>

OPENLUCHT BIOSCOOP 11 september

 

 Kijk voor alle activiteiten in het schema hieronder 

 


JONGEREN GEZOCHT!

Speeltuincentrale zoekt vrijwilligers voor Speelfestivals

In deze Coronaperiode zitten veel jongeren noodgedwongen thuis en hebben daardoor veel minder contact met leeftijdsgenoten. Daarnaast kunnen veel kinderen dit jaar niet met vakantie. Daarom wordt op initiatief van de Speeltuincentrale in de zomermaanden, in 11 speeltuinen in de Stad kinderactiviteiten georganiseerd. Hiervoor zijn we opzoek naar jongeren die willen helpen bij het bedenken, organiseren en begeleiden van deze kinderactiviteiten. De jongeren die het thuiszitten beu zijn, nieuwe mensen willen ontmoeten en willen helpen bij de Speelfestivals kunnen zich bij de Speeltuincentrale aanmelden: 050-3135567 of 06-21929645.

Kinderen vieren vakantie thuis

Voor een groeiende groep kinderen is een relatief dure vakantie geen vanzelfsprekendheid en door het Coronavirus zullen veel kinderen deze zomer de vakantie in de Stad vieren. Daarom organiseert de Speeltuincentrale in de zomermaanden samen met de buurt- en speeltuinverenigingen op 11 plekken in de Stad zomeractiviteiten voor kinderen tussen de 6-12 jaar.

Nieuwe mensen ontmoeten

Voor deze zgn. Speelfestivals zijn we opzoek naar jongeren tussen de 14-25 jaar, die samen met andere jongeren kinderactiviteiten willen bedenken, organiseren en begeleiden. Naast een zinvolle tijdsbesteding zijn deze Speelfestivals ook een laagdrempelige manier voor jongeren om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Zo is er bijvoorbeeld een campingfaciliteit en wordt met de crew van het Speelfestival de week gezellig afgesloten.

Wat gaan we doen?
Elf speeltuinen worden deze zomer omgetoverd tot een mini-camping.  Op deze camping wordt voor kinderen veel zomerse activiteiten aangeboden. De activiteiten worden in samenwerking met de wijk bedacht, aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. Niet alleen is er veel te doen voor kinderen, ook is het mogelijk om een nachtje te blijven slapen op de camping. Vanwege het coronavirus zullen de activiteiten dit jaar wellicht in iets aangepaste vorm plaatsvinden.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aan melden door:

  • een mail te sturen naar speelambassadeurs@speeltuinengrorningen.nl
  • of te bellen met 06-21929645.

Meer informatie staat op de website https://speeltuinengroningen.nl/speelambassadeurs-2021/.
Samen kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen in de stad Groningen een onvergetelijke vakantie krijgen!

————————————————————————————————————————

2020

Deze zomer is er van alles te doen in De Wijert!  Er is weer hard gewerkt om een leuk programma in elkaar te zetten, kijk maar eens naar onderstaande gave posters!

Klik op de poster voor meer info!

Het feest begint al a.s vrijdag 3 juli om 13.00 met een Panna Toernooi. Je kunt gratis meedoen, maar kom wel op tijd!  Ter plekke maken we de teams. Leeftijd 10+


De SPELWEEK gaat dit jaar net ff anders

Wil je meedoen?  Geef je dan snel op! Want vol=vol

Opgeven kan bij Karen Beharry <karen.beharry@wij.groningen.nl>

BELANGRIJK! Graag bij opgave: Naam, Geboorte datum, telefoonnummer van ouder/verzorger, stadjerspas nummer en eventuele bijzonderheden vermelden.

Kosten zijn € 2,50 of gratis met stadjerspas.

Leeftijd 4 -10 jaar

7 juli 11.00 tot 15.00         /            8 juli 14.00 tot 16.30  /              10 juli 15.00 tot 17.00 (spelcontainer)


Van 3 t/m 7 augustus 2020 vieren we De Wijert aan Zee in de speeltuin van het MFC

Het strand is geopend van 12.30 tot 16.30 en elke dag zijn er andere activiteiten. Kom jij ook? Opgave is niet nodig en je mag gewoon gratis aan komen waaien.

Leeftijd 6-12 jaar


De Spelcontainer nu ook in De Wijert!

Hou jij van lekker buitenspelen? Op de skelter, eenwieler, verstoppertje doen of andere leuke spelletjes?
Kom dan buiten spelen!

Elke dinsdag & vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur bij de speeltuin van het MFC De Wijert!


Even voorstellen: