Inventarisatie van karakteristieke panden – Fenicks monitor auto reed rond

21 juli 2023

Wat is dat voor witte auto die overal maar staat geparkeerd met lichten aan , stukje rijdt en dan uitstapt om te fotograferen?  We zochten het uit….

De afgelopen dagen reed er een witte auto met opdruk Fenics monitoring opvallend door heel Groningen. Ook in het noordelijk deel was hij gisteren en wellicht ook vandaag te zien.  Op de auto staat ook dat je gewoon kunt vragen wat ze aan het doen zijn, dus dat hebben we maar even gedaan.

De meneer van Fenicks vertelde dat hij rondrijdt voor de erfgoedmonitor. Hierover hadden we al onderstaand artikel gedeeld. Om de wijk te informeren hebben we naar een brief over zijn werk gevraagd. Deze kunt u hieronder lezen


De Wijert is een zogenaamde stempelwijk: een zich herhalend patroon van woonblokken dat kenmerkend is voor veel naoorlogse wijken in Nederland. Omdat de stempelstructuur nog zo intact is, heeft de Rijksdienst Cultureel Erfgoed De Wijert Noord een bijzondere stedenbouwkundige status gegeven. Bij transformaties in De Wijert Noord moet deze karakteristieke structuur duidelijk zichtbaar blijven.

Lees hier meer over de stempelstructuur van De Wijert

 

 

Van half juni tot half augustus gaat het bedrijf Feniks een inventarisatie maken van de rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke panden in de stad Groningen. Het verzamelen van de informatie over deze panden is nodig voor de Erfgoedmonitor, een doorlopend onderzoek naar de staat van het gebouwde erfgoed in Groningen. De Erfgoedmonitor helpt bij het maken van keuzes die nodig zijn om ons erfgoed in goede staat te houden. De inventarisatie gebeurt in opdracht van de provincie Groningen. Lees meer op de website van de provincie Groningen.