Haagjes, bankjes, paaltjes en ‘oversteeklijnen’ voor het winkelcentrum v. Lenneplaan

18 maart 2023

Het is een wens van vele scootmobielrijders en voetgangers (met of zonder rollator of kinderwagen) dat de beide doorsteken van het Hendrik De Vries plantsoen beter worden aangegeven als voetgangersgebied.  Na jaren van voorbereiding, corona etc. is het dan spoedig zover!

We hadden er graag een zebrapad gezien, maar die is niet toegestaan in dit 30 km winkelgebied en zou alleen schijnveiligheid oproepen. Een extra rij pianostrepen werd het ook niet. Nu komt er aan beide zijden een ‘oversteeklijn’.  Deze ‘oversteeklijn’ komt in dezelfde uitvoering als de grijze bestrating bij de parkeervakken, zie ook bovenstaande afbeelding. Hiermee wordt de rijbaan goed afgekaderd en sluit het aan op het geheel. De lijn van de bestrating moet aangesloten worden op de lijn van de doorsteek en de haagjes.

De beide doorsteken naar het Hendrik de Vries plantsoen krijgen ieders twee rode beukenhagen (de wijk wil meer kleur :-), een zitbankje en een paaltje zodat er geen auto geparkeerd kan worden.  De bankjes worden zo geplaatst dat je in de zon kan zitten.  De bankjes moesten de stijl hebben van de andere bankjes in het gebied, dus wordt het zwart metaal maar met een houten zitting. Er is bewust voor een bankje zonder leuning gekozen omdat de haag de leuning vormt en zo mooi in beeld is. Voor de oudere mensen staan in de nabijheid banken met leuning. Als die er niet hadden gestaan was het een ander verhaal. Of het een klappaaltje wordt of een uitneembaar paaltje is nog niet duidelijk, maar hij moet in ieder geval weg kunnen voor onderhoud park en natuurlijk voor aanvoer van de evenementen die jaarlijks op het grasveld plaatsvinden.

De locatie van de haagjes en de hoogte voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn door de verkeerskundigen van de gemeente.

 

Plaatje geknutseld door Nathalie van der Vechte