Glasvezelnetwerk in De Wijert

8 januari 2023

Aan het einde van het jaar was er wat ophef in De Wijert en Helpman over mensen die aanbelden namens KPN Netwerk en vroegen om gegevens te noteren. Bewoners wisten niet of dit bezoek wel “pluis” was. Ze hadden er niets over gelezen; niet via de gemeente, niet via KPN Netwerk of via andere kanalen.  Kortom ….ja wat moet je nog geloven tegenwoordig.

Mensen vertrouwden het niet en gooiden de deur dicht. Ook namen bewoners contact met ons op nadat ze een kaart in de bus hadden gekregen omdat ze niet thuis waren. Mensen wisten niet wat te doen en helemaal niet als je de Nederlandse taal niet machtig bent.

Een bewoner nam contact op met het bedrijf dat voor KPN Netwerk langs de deuren gaat en nam contact op met bewonersorganisatie Platform De Wijert. Hierna gingen er wat belletjes heen en weer tussen KPN Netwerk, de gemeente en het Platform. De medewerkers die aanbelden moeten in deze fase alleen de buitenzijde van gebouwen in kaart brengen en via bewoners van VVE-panden de contactgegevens van de VVE opvragen. Via woningcorporaties en VVE krijgen bewoners in een latere fase informatie over de uitrol van het glasvezelnetwerk.


Hieronder een korte toelichting van KPN Netwerk over de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in de Wijert en Helpman. 

Beste bewoner,

We willen ons netwerk in Wijert en Helpman vernieuwen. Dat doen we door glasvezel aan te leggen. We doen hiervoor nu al onderzoek in jouw buurt.

Wat doen we?

We verzamelen informatie over de manier waarop we de glasvezel kunnen aanleggen. Staan er grote bomen waar we omheen moeten graven, is er veel hoogbouw. Allerlei informatie die nodig is om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Onze voorbereiders lopen ook de komende weken rond in jouw buurt. Ze zijn te herkennen aan een grijze jas met opdruk van KPN Netwerk. Zij kunnen zich altijd legitimeren.

Goed om te weten

We kunnen bij jou aanbellen om informatie op te vragen. Bij hoogbouw moeten we toestemming vragen bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor de aanleg van glasvezel in het pand. De contactgegevens van de VvE hebben we niet. Daarom belt onze voorbereider soms aan bij bewoners om deze informatie op te vragen.

Op kpnnetwerk.nl/vragen vind je antwoorden op veel gestelde vragen en de mogelijkheden om contact met KPN Netwerk op te nemen. Je kunt je ook inschrijven voor de netwerkupdates op kpnnetwerk.nl. Dan blijf je op de hoogte van de actuele planning en werkzaamheden.