Hulppakket energietoeslag ook voor iets hogere inkomens + Kindpas van 50 euro

12 november 2022

Vanuit de gemeente is een financieel hulppakket beschikbaar. Dit is voor inwoners die moeite hebben om rond te komen door de sterk gestegen prijzen voor boodschappen en energie. Op woensdag 2 november heeft de gemeenteraad het budget voor het hulppakket beschikbaar gesteld. Dit betekent de start van een aantal nieuwe regelingen. U kunt deze vinden op de website www.gemeente.groningen.nl/hulppakket. Eén van de regelingen is het uitbreiden van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro.  Zij komen nu ook in aanmerking voor een eenmalige energietoeslag van 600 euro.


Uitbreiding van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro.

Hebt u een inkomen tussen de 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Het bedrag van deze eenmalige energietoeslag is 600 euro. U kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022. Alle informatie over deze nieuwe regeling en het aanvraagformulier vind je op onze website. Weet je niet of u in aanmerking komt of wil je hulp bij het aanvragen? Dan kun je terecht bij het WIJ-team in jouw buurt. Lees meer op onze website

Moeite met rondkomen
Komt u niet in aanmerking voor deze regeling? En heeft u toch moeite om rond te komen door de sterk gestegen prijzen voor energie? Dan kunt u misschien wel in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor energiekosten. Goed om te weten: vanaf 1 november is er geen vermogenstoets. Dit betekent dat we uw spaargeld of andere eigendommen niet meetellen in de berekening voor bijzondere bijstand energiekosten.

Hulp en advies
U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur bij de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. Voor advies over het besparen van energie zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals een afspraak met een gratis energiecoach. Voor alle regelingen vanuit het hulppakket kijk op: www.gemeente.groningen.nl/hulppakket.


Hulppakket: Kindpas van 50 euro

Inwoners met een Stadjerspas ontvangen in december een tegoedbon van 50 euro voor hun kinderen. Dit heet de Kindpas. Voor ieder kind tot 18 jaar ontvangt het gezin één pas. Dit is één van de regelingen vanuit het hulppakket. Hebt u een Stadjerspas? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de kindpas of passen automatisch. Rond half december heeft u de pas(sen) in huis. U kunt de kindpas gebruiken om speelgoed of kleding voor uw kind(eren) te kopen in de extra dure decembermaand.

Nog geen Stadjerspas?  Moet u rondkomen van een bedrag onder de 120% van de bijstandsnorm? En heeft u nog geen Stadjerspas? Dan kunt u de Stadjerspas aanvragen via de website van de Stadjerspas.

Doet u de aanvraag vóór 14 november? Dan ontvangt u ook de kindpas(sen) voor het kopen van speelgoed of kleding voor uw kind of kinderen.