De Wijk De Wereld gaat naar De Wijert

25 november 2023

Na eerdere succesvolle edities vindt komend jaar alweer de zevende editie van De Wijk De Wereld plaats, dit keer in De Wijert! Eerdere edities van DWDW waren in Selwerd/Paddepoel, de Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum, Vinkhuizen, de Oosterparkwijk en Lewenborg. De komende maanden nemen we onze intrek in de wijk en samen met bewoners en makers werken we toe naar een voorstelling die eind juni te zien is in de Stadsschouwburg.

Woon je in De Wijert en wil je graag meer informatie? Stuur dan een mail naar info@dewijkdewereld.nl, dan nodigen we je uit zodra er een datum gepland staat voor een eerste bijeenkomst. Ook kun je ons 21 december vinden tijdens de kerstbijeenkomst in het MFC.

De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk!

 

Meer info: www.dewijkdewereld.nl.