De Buurtvlinder rijdt nu in een groter gebied in zuid en is op zoek naar chauffeurs!

6 juni 2022

In plaats van de wijken Rivierenbuurt, De Wijert en Helpman-West rijdt de buurtvlinder bijna in heel Groningen-zuid.      Wat geweldig voor de mensen die er gebruik van gaan maken.  De mensen die er al ritjes mee maken zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid. Heb jij er al eens gebruik van gemaakt of weet je iemand waarvoor het een uitkomst zou zijn?

O ja, ze zoeken nog nieuwe chauffeurs!

De nieuwe flyer:

23 november 2021

In Groningen-Zuid rijdt sinds een jaar de Buurtvlinder, een vervoermiddel met chauffeur waarop wijkbewoners een beroep kunnen doen. Een ritje kost 1 euro. Het jaarfeest wordt de komende tijd bescheiden gevierd. ,,We doen dat met een wedstrijd,’’ legt voorzitter Jan Wiendels van Stichting de Buurtvlinder uit. ,,Het is namelijk tijd voor een logo. Dat hebben we nog niet en daarom nodigen we de buurtbewoners uit om met ons mee te denken door een passend logo voor ons te maken. We hopen natuurlijk op veel ideeën. De maker van het uiteindelijk ontwerp trakteren we op een Privé diner voor twee in het Fruitcafé in De Wijert. Inzendingen kunnen via onze site: www.debuurtvlinder.nl worden ingediend.

’’ Wiendels kijkt trots terug op het eerste jaar. ,,Het was natuurlijk een bewogen jaar voor de Vlinder maar we zijn heel blij dat we veel hebben kunnen betekenen voor de bewoners van de Rivierenbuurt en De Wijert. Elke week stonden er wel ritjes gepland. Met behulp van vrijwilligers is dat mogelijk gemaakt.’’ De voorzitter hoopt dat het werkgebied van de Vlinder de komende periode verder wordt uitgebreid. Op dit moment rijdt de Buurtvlinder in de Rivierenbuurt, De Wijert, Helpman West en het Overwinningsplein. ,,Ik hoop van harte dat we met andere buurten kunnen samenwerken. Dat maakt het project alleen maar aantrekkelijker.

 

 

13 mei 2021

De buurtvlinder gaat on tour!

 

De Buurtvlinder heeft ook iets met muizen….

Lees het hier

 

Maart 2021

De Buurtvlinder zoekt bestuursleden

De Buurtvlinder zorgt voor buurtvervoer in de Rivierenbuurt, De Wijert en Helpman-West. Ook zijn er al connecties in de buurwijken.

De nieuw op te richten stichting de Buurtvlinder is naarstig op zoek naar bestuursleden. Het nieuwe bestuur kan het voorbereidende werk overnemen van een kleine werkgroep die hiervoor in het leven is geroepen. Meer over de Buurtvlinder leest u onder dit bericht.

Belangstelling om u in te zetten als bestuurslid van Stichting de Buurtvlinder i.o.?  Neem dan contact op met:

  • Bel Jarik van der Velde in de Wijert: 06 5316 8799
  • Bel Hans Huiting in de Rivierenbuurt: 06 3194 4376
  • Stuur een mail naar info@wijkdealdewijert.nl

De Buurtvlinder

Even naar de kapper, een boodschap doen bij de supermarkt of naar de dokter? Dit zijn kleine ritjes maar we kunnen ons voorstellen dat u graag gebracht en gehaald wilt worden.

In Groningen-Zuid rijdt nu de Buurtvlinder, een elektrische auto met chauffeur waar u gebruik van kunt maken. Onze Buurtvlinder heeft een beperkt bereik en is geschikt voor korte stukjes. In de Buurtvlinder is ruimte voor maximaal 2 passagiers (2 uit 1 gezin of 1 persoon) en is Corona-proof.

De Buurtvlinder rijdt vanaf 1 december op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00-16.00u.  Hij rijdt in De Rivierenbuurt, De Wijert en Helpman-West. Ook kunt u naar de winkels op het Overwinningsplein.  (zie voor hele gebied plaatje onderaan)

Vooraf bestellen via 0624496515

Vandaag bellen = morgen rijden!

Een ritje kost € 1,-

Deze dienst is bedoeld voor personen van alle leeftijden die van punt A naar B willen.

  • Op officiële feestdagen zijn we gesloten en worden er geen ritten gereden.
  • Rollators kunnen mee. De chauffeur helpt met de rollator.
  • Rolstoelen kunnen wij helaas niet vervoeren.
  • Hulphonden zijn toegestaan en mogen gratis mee.
  • Er wordt niet gereden naar het ziekenhuis.

Lukt het reserveren niet zelfstandig? We helpen graag! Bel dan bovenstaand nummer of

  • Kom naar de Stroming in De Rivierenbuurt (Merwedestraat 54) website
  • Of tijdens openingstijden naar Fruitcafé De Helpende Hand in De Wijert (Werumeus Buningstraat 20)  –  website 

De Buurtvlinder is een samenwerking tussen MFC De Stroming en Dig050 in De Rivierenbuurt en de samenwerkende partners van Wijkdeal De Wijert.

           

 

In het groen is hieronder het gebied van de Buurtvlinder aangegeven.