Bewonersbijeenkomst: van het gas af…hoe dan?

6 mei 2022

Bewonersbijeenkomst 11 mei 2022    

Er is veel te vertellen vanuit de Proeftuin Aardgasvrij-klaar De Wijert. We nodigen je van harte uit om naar de bewonersbijeenkomst te komen en hierover met elkaar in gesprek te gaan op:

Datum:            11 mei 2022
Tijd:                 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 u., drankje vanaf 21.00 u.)
Locatie:           MFC De Wijert, PC Hooftlaan 1 te Groningen

Opgeven is niet nodig, neem gerust je buren mee.

Het programma

Starten om 19.30 uur – Presentatie Gemeente Groningen
Graag geeft de Gemeente Groningen meer informatie en toelichting op de voortgang van het project, wat de planning is (en wat de uitdagingen zijn) m.b.t. het warmtenet in het noordelijke deel De Wijert. Ook komt er een toelichting op wat het inhoudt om hybride oplossingen toe te passen in het zuidelijke deel van De Wijert, waar geen warmtenet wordt aangelegd.
Na de gezamenlijke start gaan we rond 20.00 uur uiteen in drie deelsessies.

Deelsessie 1 – VvE’s Energie adviezen
Presentatie over de energieadviezen die zijn opgesteld voor de eerste vier VvE’s in het proeftuin gebied en hoe daar een vervolg aan wordt gegeven. Dit is een aparte sessie specifiek voor de VvE’s uit de proeftuin, onder leiding van Joost Schretlen (Coördinator VvE aanpak de Wijert), Roos Breukers (VvE Beheerder) en Bastiaan Meijer (procesbegeleider VvE’s).

Deelsessie 2 – Scenario’s voor verduurzaming van grondgebonden woningen
Ben je eigenaar van een grondgebonden woning? Maarten den Ouden (technisch adviseur) vertelt je meer over de mogelijkheden van verduurzaming en de kosten en besparingen die daarmee bereikt kunnen worden. Je kunt vragen stellen, Maarten is technisch expert en heeft veel panden in De Wijert al onderzocht.

Deelsessie 3 – Huurders, eigen mogelijkheden en besparing
In deze sessie vertellen Marie Smeding (Grunneger Power) en Gerard Meines (assetmanager Lefier) meer over wat je als huurder kunt doen om energie en kosten te besparen. We gaan met elkaar in gesprek over hoe de woningcorporatie in de proeftuin meedoet en meedenkt aan verduurzaming.

We sluiten af met een hapje en een drankje, waar alle ruimte is om met elkaar van gedachten te wisselen. We horen graag wat je belangrijk vindt en wat je nodig hebt om samen door deze energietransitie te komen!

Heb je nu alvast een vraag, laat het ons weten.
Graag tot ziens op 11 mei!

Namens het projectteam Aardgasvrij-klaar De Wijert