Open dag in Het Schathuis

31 oktober 2017

Open dag in Het Schathuis Met gratis workshop ‘Tasje maken van leer’ & startpunt voor Sint Maarten lopen in de wijk

De laatste maanden ontstond er een nieuw samenwerkingsverband tussen Sociaal Lunchcafé Het Schathuis en Bureau Lagro, en Het Schathuis en Leeratelier Studio Bloesems. Bureau Lagro ondersteunt Het Schathuis in bedrijfsvoering en kwaliteitszorg, en Studio Bloesems verzorgt sinds kort een creatieve dagbesteding met leder. Al met al genoeg aanleiding voor een feestelijke open dag!

Op zaterdag 11 november ben je van harte welkom op onze prachtige locatie gelegen aan de Jan Wolkerslaan 2 te Groningen. Graag laten we je zien welke schatten er bij ons werken, proeven wat voor lekkers zij maken in het lunchcafé en ervaren hoe we mooie lederen producten maken op de creatieve dagbesteding in het atelier. De deuren zijn geopend van 13 tot 16 uur.

Tijdens de open dag is een workshop te volgen voor jong en oud! In het atelier van Studio Bloesems kun je met leder aan de slag en maak je je eigen leren tasje. Alles gebeurt met de hand, en ervaring is helemaal niet nodig. Het leren tasje is leuk om kleine spulletjes in te bewaren zoals sieraden, make-up, maar ook… snoepjes! Heel handig als je later die middag langs de deuren loopt voor Sint Maarten. Opgeven voor de workshop is niet nodig, maar kom voor 15 uur zodat we het op tijd afkrijgen. Deelname aan de workshop is gratis.

Tot slot sluiten we de open dag af als startpunt voor een andere feestelijke activiteit: 11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje… branden mag! Vertrek om 16 uur vanaf Het Schathuis om langs de deuren te gaan met een lampion en mooie liedjes. En natuurlijk mag je ook aan onze deur komen zingen!

Kom je ook langs om kennis te maken, rond te kijken en/of om te genieten van een gezellige middag?