Word Junior Energiecoach en bespaar energie

19 januari 2023

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen uit het spel Junior Energiecoach. In de gemeente Groningen kunnen gezinnen met kinderen tussen de 7-12 jaar meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.

Tv-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat tv-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op lampenjacht en stekkerexpeditie. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

‘Junior energiecoach is leuk, leerzaam en je bespaart energie’
Wethouder Energie Philip Broeksma: “Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten. Hierdoor neemt de bewustwording toe. Zo leren ze van alles over lampen, of ramen dubbelglas hebben of niet, de temperatuur van de verwarming en hoe lang iedereen in huis nu doucht, en dat korter douchen veel water én energie scheelt.”

Gezinnen met kinderen van 7-12 jaar kunnen zich gratis aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan tot en met 27 januari. Het spel start op 3 februari.