VOEDSELBANK BLIJ MET BEWOONSTER DE WIJERT

8 maart 2019

Dinsdag ochtend mocht ik Maria Kruit uit de Couperusstraat begeleiden naar de voedselbank aan de Ulgersmaweg om een paar foto’s te maken en een verhaaltje te schrijven over haar speciale missie. Maria had namelijk bedacht dat kinderen van ouders die klant zijn bij de voedselbank geen voetbal plaatjes ontvangen bij hun boodschappen en dus moeilijk een album van de Albert Heijn winkels vol kunnen krijgen.

Maria trok de stoute schoenen aan en benaderde Albert Heijn Willems aan de van Lenneplaan en de AH supermarkt op het Helperplein om aan de albums te komen.

Natuurlijk mochten de plaatjes van onze nationale helden niet ontbreken en daar wist ze bij de winkels veel los te peuteren. Verder werd haar actie ondersteund door vele wijkbewoners, dames van de sportschool Curves en plaatjes verzamelaars die al hun dubbele exemplaren aan haar doneerden. Toen Maria 53 albums en de daarvoor benodigde plaatjes had verzameld, werd contact opgenomen met voedselbank voorzitter Ulfert Molenhuis, die gaarne bereid was om de delegatie uit De Wijert te ontvangen en de albums in ontvangst te nemen. Ook werd een rondleiding en een uitleg over het mooie werk van de voedselbank gegeven. Mee door de bijzonder inspirerende gesprekken tussen medewerkers en Maria kan het haast niet uitblijven dat er een vervolg komt aan deze geweldig mooie actie. Voorlopig zullen de kinderen bezig zijn met plaatjes plakken en Maria dankbaar zijn voor de uren plezier die ze er aan beleven.

Bert Postma