Tover je straat deze zomer om tot vakantieoase met Experiment LEEFSTRAAT

27 maart 2021

Als proefproject bieden we inwoners van de wijken in Groningen Zuid een kans hun straat tijdelijk te veranderen tot Leefstraat. De Leefstraat is een experiment waarin bewoners hun straat tijdelijk ombouwen tot hun droomstraat. Een leefstraat is autovrij, en de gemeente helpt om dit voor elkaar te krijgen.

Glimina Chakor, wijkwethouder van Zuid: “Het herwinnen van de openbare ruimte is een belangrijke ambitie uit ons coalitieakkoord. Door de straat te gebruiken voor spelen, sporten en ontspanning stimuleer je het onderlinge contact en met name die verbinding vind ik erg belangrijk.”
Maak samen met de buren deze zomer van je straat een echte vakantieoase. Denk aan opblaasbare zwembadjes, springkussens, blote voetenpaden, hangmatten, potje voetballen, animatie, buurt BBQ. Of ga met je buren boom- of geveltuinen maken of opvrolijken met bloemen. Wat jullie maar willen!

Het experiment met de leefstraat is deze zomer speciaal voor bewoners in Zuid. Het komt er dus op initiatief van bewoners uit de straat en is alleen een succes als de meeste bewoners het idee steunen. De gemeente ondersteunt en adviseert hierbij. Welke wijken komen in aanmerking? Dat en meer informatie staat op onze website. Aanmelden kan tot 1 mei 2021.