Totally in Shape is verhuisd en geopend met een inspiratie evenement!

10 september 2019

Sinds 14 juni 2019 is in de voormalige Opstandingskerk aan de P.C. Hooftlaan het trainingscentrum Totally in Shape gevestigd. Als ik op zaterdag 7 september even na 2 uur het centrum bezoek, val ik met mijn neus in de boter. Stefan de eigenaar van dit centrum, dat hij samen met zijn zoon Rowin runt, staat op het punt te starten met een “inspiratie event”. Een twintigtal bezoekers zijn hierop afgekomen. Stefan en Rowin openen het event en heet ons allen van harte welkom. 

Een aantal leden vertelt waarom Totally in Shape voor hen zo belangrijk is. Gezond leven is het motto. Door te bewegen in combinatie met gezonde voeding, help je jezelf om te kunnen blijven genieten van het leven. Na de sessie heb ik een gesprek met Stefan. Hij vertelt: “Totally in Shape is gebaseerd op 4 pijlers.  Namelijk Fysieke training, Mentale training, Voeding en Lifestyle coaching. De fysieke training bestaat uit small group training, te weten boksfun, Bootcamp en Aerobics, E-Gym apparaten en natuurlijk de ultieme manier om je doelstellingen te bereiken: Personal Training. Dus één-op-één begeleiden.

Het verschil met een doorsnee sportschool is dat wij naast fysieke begeleiding ook mentale begeleiding aanbieden. En onze persoonlijke benadering, je bent bij ons geen nummertje. Wij willen onze leden het warme gevoel geven dat ze welkom zijn. Wanneer je je bij ons aanmeldt, dan worden er in een intakegesprek jouw doelstellingen besproken en een programma of traject helemaal op maat vastgelegd. Ook geven we onze cliënten informatie op het gebied van gezonde voeding.

Stefan heeft nogal wat ervaring met sport opgedaan. “toen ik 15 was begonnen we al met gewichten te stoeien. Naast Fitness, heb ik onder andere gevoetbald, verschillende vechtsporten gedaan, tennis, squash badminton.”  Het begeleiden van mensen is Stefan ook op het lijf geschreven. Stefan: “Ik had een kantoorbaan hier in de stad. Ik wist dat die baan zou komen te vervallen. In 2008 heb ik ontslag genomen en heb ik gekozen om als zzp’er aan de slag te gaan als Personal Trainer en evenementen organisator. In 2011 heb ik mijn focus volledig op personal training gelegd en begon een Trainingscentrum in de Oosterpark wijk. In 2014 zijn wij verhuisd naar de Multatulistraat en toen de Opstandingskerk te huur werd aangeboden, grepen wij onze kans. Deze locatie gaf mij weer de gelegenheid om evenementen te organiseren. Ook verhuren wij ruimte voor vergaderingen. En op zaterdag en zondag, kunnen zelfs kleinschalige feesten en partijen worden georganiseerd.

Maar in de eerste plaats zijn wij een sportcentrum. Zowel Rowin als ik halen nog heel veel voldoening uit het begeleiden en helpen van mensen zowel fysiek als mentaal. Het zit nu eenmaal in onze karakter in ons DNA. ‘t is onze passie. Dit krijgen wij ook terug van onze cliënten. Ze zeggen de warmte te voelen van ons en van onze ruimte, gelijk al bij het binnentreden van dit voormalige kerkgebouw.

Kijk voor meer info op: www.totallyinshape.nl of mail naar: info@totallyinshape.nl

tekst: Henk Dekker foto’s Dennis Broekema