Start heiwerkzaamheden MFA De Wijert

17 maart 2020

Afgelopen maandag, 16 maart is de bouw gestart van het Hoofdgebouw MFA De Wijert. De bouwlocatie was al duidelijk afgebakend met bouwhekken en gisteren is de aannemer begonnen met de heiwerkzaamheden.

 

De heiwerkzaamheden zullen circa 10 werkdagen in beslag nemen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.30 uur tot 16.30 uur en kunnen voor geluidshinder zorgen. Hiervoor wordt uw begrip gevraagd. Er wordt getracht dit zoveel mogelijk te beperken door te heien in de voorgenoemde uren. Aan de hand van metingen wordt in de gaten gehouden dat de geluidsnorm niet wordt overschreden. Omdat er nu wellicht meer mensen thuis zijn i.v.m. het coronavirus ervaart u overlast die u normaal gesproken niet zou ervaren.

De geplande feestelijkheden rondom de start bouw op 16 maart jongstleden kon helaas geen doorgang vinden in verband met het coronavirus. Er wordt een feestelijk moment gepland, waarin ook de nieuwe naam bekend gemaakt gaat worden.

In MFA De Wijert komen straks basisschool De Tamarisk, wijkbibliotheek Forum Groningen en kinderopvang Kids First. Naar verwachting wordt het Hoofdgebouw eind maart 2021 opgeleverd.