Sinterklaas was terug in De Wijert!

3 december 2018

Na jaren van afwezigheid is op zaterdag 1 december 2018 Sinterklaas eindelijk weer terug gekomen naar De Wijert voor een groots sinterklaasfeest! In de grote zaal van het MFC De Wijert heeft dit kinderfeest zich tussen 13:00 en 15:00 afgespeeld. En wat was het een feest. Ruim 50 kinderen zaten vol spanning in de grote zaal te wachten op Sinterklaas.

Mijnheer Dennis verwelkomde alle kinderen en liet ze zitten in de zaal. Een paar kinderen waren wat te laat dus gingen de aanwezige kinderen alvast wat sinterklaasliedjes met elkaar zingen. Zo rond 13:10 zijn we begonnen met het grote feest. Mijnheer Dennis heette de kinderen van harte welkom en vroeg of de kinderen er zin in hadden. En dat hadden ze. Er was afgesproken met Sinterklaas dat hij aanwezig zou zijn op het podium in zijn troon. Mijnheer Dennis liet het doek opendoen.

Geen Sinterklaas! Alle kinderen keken zeer beteuterd naar het bijna lege podium. Twee pieten zaten er en ze waren Sinterklaas kwijt. Wat nu? Het waren de Muziekpiet en de Danspiet die verdrietig en ontredderd waren. Wat moesten we nu? Na overleg met de kinderen en mijnheer Dennis gingen we Sinterklaas bellen. Al was beloofd dit niet meer te doen. Sinterklaas nam zijn telefoon op, hij stond bij de Tamarisk. Oeps…en nu? Mijnheer Dennis probeerde wanhopig uit te leggen hoe de Sint bij het MFC moest komen. Maar daar snapte de oude kindervriend helemaal niets van. Dan Marten onze wijkagent maar bellen. Die was gelukkig in de buurt. Hij wilde ons helpen Sinterklaas van de Tamarisk naar het MFC te halen. Ondertussen gingen de Muziekpiet en de Danspiet liedjes voor en met de kinderen spelen. Toen kwam de wijkagent binnen bij het MFC. Hij had Sinterklaas gevonden en hem en zijn pieten bij de deur van het MFC gebracht. Er werd hard gebonsd en kinderen begonnen ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ te zingen. En daar kwam hij hoor, iets te laat maar met al zijn andere pieten de zaal binnen. De pieten strooiden pepernoten en de kinderen waren helemaal blij.

Mijnheer Dennis heette de Sint van harte welkom en het feest kon nu echt beginnen. Sinterklaas riep het eerste groepje kinderen naar voren. Dit waren kinderen die heel erg van sport hielden. Toen ging de Muziek Piet weer een liedje spelen met de kinderen en de Dans Piet danste vrolijk mee. Toen werden alle pieten even voorgesteld, want naast de Danspiet en de Muziekpiet had Sinterklaas ook nog een Goochelpiet, maar liefst 3 Acrobaatpieten en natuurlijk de Hoofdpiet.

Naast de wijkagent die Sinterklaas had gehaald was ook onze eigen buurtbrandweerman Luc aanwezig. Luc vertelde tijdens het feest wat hij heeft gedaan in onze wijk met de kinderen over brandpreventie. De Goochelpiet deed heel veel goocheltrucs tijdens het feest. En de Hoofdpiet wilde de politiepet op. En dat mocht ook van de wijkagent totdat zijn pet kwijt was. Maar die werd later terug getoverd door de Goochelpiet.

Meerdere groepjes kinderen die iets speciaals hadden gedaan of meegemaakt mochten bij de Sint op het podium komen. Veel kinderen hadden cadeautjes voor Sinterklaas meegebracht. Ook waren er veel kinderen die voor het podium een liedje voor Sinterklaas gingen zingen of op het podium hun kunstjes aan Sinterklaas lieten zien.

Tijdens het laatste gedeelte van het feest mochten de ouders achter in zaal nog even van het feest meegenieten. De Danspiet liet de kinderen dansen op een vrolijk en hip sinterklaasliedje. Iedereen danste mee, alle kinderen, Sinterklaas, alle pieten, de wijkagent, onze buurtbrandweerman en mijnheer Dennis. En natuurlijk was Sinterklaas niet met lege handen gekomen. Er stonden heel veel zakken vol met cadeaus op het podium. Deze werden aan het einde van het feest uitgedeeld door de pieten aan alle kinderen. Sinterklaas vertelde de kinderen dat ze pas hun cadeautje uit mochten pakken als iedereen zijn cadeautje had en op het moment dat mijnheer Dennis dit aangaf.

De Muziekpiet speelde ‘Dag Sinterklaasje’, en sinterklaas en al zijn pieten verlieten langzaam het MFC. De Muziekpiet als laatste. Alle kinderen zaten vol spanning in de zaal met hun nog onuitgepakte cadeaus. Mijnheer Dennis vroeg de kinderen of ze het leuk hadden gehad. En luidkeels werd er JAAAA geroepen door de kinderen. Mijnheer Dennis telde af: 5, 4, 3, 2, 1 UITPAKKEN!!!!

En de cadeautjes werden uitgepakt. Wat waren de kinderen blij! En niet alleen de kinderen. De organisatie kijkt terug op een ontzettend geslaagd sinterklaasfeest dat eindelijk weer terug is in De Wijert voor de kinderen.

Dat was ons het feestje wel, onze speciale dank gaat uit naar: Wijkdeal De Wijert, WIJ De Wijert, het Alfa College, Hettema Verhuur, Slimdruk,  Albert Heijn Willems, Cigo De Weijs, MFC De Wijert / Helpman,  Sinterklaas en zijn pieten, onze wijkagent Marten, Buurtbrandweerman Luc, Tim Wijst, Harro Schuringa, de hulppieten voor het inpakken van alle cadeautjes, de extra vrijwilligers tijdens het sinterklaasfeest,  en natuurlijk het sinterklaascomité die meer dan een half jaar bezig is geweest om dit fantastische feest te organiseren voor de kinderen. Zonder al deze partijen was het Sinterklaasfeest niet mogelijk geweest.

Een uitgebreide fotoreportage van Harro Schuringa vind je bij buurt in beeld.

Met vrolijke sinterklaasgroet

Platform De Wijert.