Rustige jaarwisseling in Zuid

9 januari 2021

Hoe zou de jaarwisseling gaan in deze bijzondere coronatijd? Niemand kon het van tevoren zeggen. In Zuid verliep Oud & Nieuw in ieder geval rustig. Chris Haverkamp, toezichthouder Wijkpost Zuid: “Op 2 jan. deden we de eerste ronde, en onze eerste indruk was gelijk: het ziet er netjes uit.”

Van te voren wist het team niet wat ze kon verwachten. Chris: “Daarom hebben we meer afvalbakken opgehaald dan anders. En brandbare rommel op de straat opgeruimd. Dit deden we in overleg met handhaving. We zijn op oudejaarsdag nog  tot eind van de middag bezig geweest, zo moesten we bijvoorbeeld om 16.00 uur nog een stapel houtjes uit de Verweystraat in de Wijert verwijderen.”

Waren er vorig jaar wel op 15 plekken schade, dit jaar maar op 3, vertelt Chris. “Aan de Sterringastraat in de wijk Hoornse meer zijn de rubberen tegels van een speelplek beschadigd (zie foto), en aan de Madame Curiestraat in Corpus is schade aan asfalt. Maar buiten een paar brandbultjes heeft Zuid zich heel netjes gedragen.” Op dit moment brengen medewerkers van de wijkpost de afvalbakken weer op hun plek en halen ze de kerstbomen op. “Wat betreft de hoeveelheid werk is het niet te vergelijken met vorig jaar”, besluit Chris.