Ondanks een buitje gezellige Burendag in De Wijert en Helpermaar

29 september 2019

Om 14:00 uur stond er aan de Van Lenneplaan voor de Wijkdeal Werkplaats een paardentram klaar om de bezoekers van burendag te vervoeren langs de 3 locaties in De Wijert en Helpermaar.

Dajo, Ruben & Dennis nemen je ook even mee langs deze 3 locaties wat er allemaal te doen was in onze wijk.

Ruben was aanwezig op de Van Lenneplaan

Zij die niet naar de Van Lenneplaan zijn gegaan hebben zeker wat gemist. Niet alleen was het overwegend droog maar het was als van ouds gezellig. De fruitdames konden het verse fruit niet aanslepen, de jeugd trapte zich een slag in de rondte op de Smoothiefietsen, allemaal op prachtige muziek van Martijn van der Zande en een aantal kinderen die de karaoke met hem aandurfden. Veel van hun lieten zich ook verleiden mee te doen aan de Rap workshop van stichting Urban House om meteen het resultaat ten gehore te brengen. De band Bust a Move zorgde voor een swingende afsluiter. Alle muziek is mogelijk gemaakt dankzij Aanpak Ring Zuid. Tasty Joe ging rond met gefrituurde hapjes en ook boden zij iedereen gratis Oerfriet aan. Ook lekkers komt er van familie Haurissa uit Assen. Velen lieten de Molukse lekkernijen zich smaken. Desgevraagd lieten zij mij weten ook aan catering te doen. De Wijertbar bood gratis frisdrank en koffie aan voor alle gasten. Kinderen mochten gratis met hun lievelingsknuffel op de foto en kregen het resultaat direct mee. En voor een potje twister kon je hier ook nog terecht.

Dennis heeft een kijkje genomen bij het MFC De Wijert

Gezien de weersvoorspellingen heeft de groep die bij het MFC de organisatie op zich nam besloten om het feest naar binnen te verplaatsen. In het MFC De Wijert was het dan ook warm en droog. De koffie en koek stond klaar voor de bezoekers en men kon er heerlijk genieten van een kop oma’s soep. Als je alle locaties had bezocht kon je daar ook nog lekker gemasseerd worden of jezelf laten voorzien van een henna tattoo. Ook waren er diverse spelletjes te doen en kon je je kennis laten testen met een heuse buurtquiz. DJ Paul vrolijkte het MFC lekker op met zijn fijne beats.

Dajo stond deze middag naast de barbecue in Helpermaar

In schril contrast met het weer, werden er in Helpermaar zeer exotische gerechten geserveerd. De buurgrillmeister toverde met ananassen, gamba’s en avocado’s van de barbecue. Ook werd er druk geschilderd rondom het thema ‘wonen in de wijk’ en konden er leuke spellen gedaan worden: het typische Groningse neutenschaiten, het stokkenvangspel en elastiekjes schieten. (Zoek dat laatste spel maar niet op google.) Het was een gezellige, doch rustige middag in Helpermaar.

Tekst: Dajo Dam, Ruben Valk & Dennis Broekema

Foto’s: Dajo Dam & Dennis Broekema