Nieuws van Aanpak Ring Zuid

26 februari 2021

De brief die Aanpak Ring Zuid  25 februari heeft verstuurd aan bewoners in de omgeving van het viaduct bij de Van Iddekingeweg.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————

WIJKOVERLEG – 3 februari 2021

Eens in de zoveel tijd hebben we een wijkoverleg met Aanpak Ring Zuid om een update te krijgen over de stand van zaken en werkzaamheden in nabije toekomst (dit keer over de planning van 2021). Tijdens zo’n wijkoverleg zijn ook de andere betrokken wijken aanwezig. We stellen dan vragen die leven in de wijk, brengen klachten ter tafel etc. Op aanvraag kunnen we ook een Wijert-overleg met hen plannen.

Mocht je als Wijert-bewoner ook geïnteresseerd zijn om in dit gehele traject van Aanpak Ring Zuid mee te doen met wijkoverleggen en specifieke Wijert overleggen, dan kun je je opgeven via Platform De Wijert (info@wijert.nl). We zouden het erg fijn vinden als bewoners uit het nabije gebied van de brailleweg/kop Vondellaan zich bij ons willen aansluiten. We hebben jullie oren en ogen juist nu nodig!

Hieronder vind je een link naar de pagina waar alle presentaties  van de overleggen in groter formaat beschikbaar zijn (Even naar beneden scrollen naar het kopje “Wijkoverleggen”)

https://www.aanpakringzuid.nl/bibliotheek/informatiebijeenkomsten

 

 

————————————————————————————————————————

29 januari 2021

In Deelgebied Julianaplein zijn we bezig met het renoveren van het viaduct bij de Van Iddekkingeweg onder de A28. Daarnaast is Combinatie Herepoort begonnen met de sloop van een deel van het viaduct over de Paterswoldseweg. Ook hebben ze liggers geplaatst voor het het brugdek van het nieuwe viaduct van de A28 over de Brailleweg. Tot slot is Combinatie Herepoort bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A28. Meer weten? Klik hier

Weekendstremmingen nodig om zuidelijke ringweg op te schuiven

Alle wijzigingen tot nu toe in de aansluitingen op de zuidelijke ringweg

 

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.