Nieuws van ARZ – sluiting onderdoorgang viaduct van Iddekingeweg.

1 mei 2021

Helaas maar waar….voor de nieuwe zuidelijke ringweg moet Aanpak Ring Zuid tot en met 5 september!! de onderdoorgang van het viaduct van de v. Iddekingeweg sluiten.  En dat is nogal een belangrijke weg om in en uit De Wijert te komen. 

Ben je al op de automatische piloot hierheen gereden?  Vanaf 9 juli kunnen fietsers er tijdelijk wel langs in de zomerweken…dan zit ook de brailleweg namelijk dicht.

 

 

Alleen voor auto’s : van maandag 10 mei 07.00 uur tot en met maandag 6 september 06.00 uur is de Van Iddekingeweg afgesloten voor autoverkeer onder het viaduct van de A28 door.

Compleet gesloten: van maandag 10 mei 07.00 uur tot vrijdag 9 juli 07.00 uur gesloten +  maandag 23 augustus 06.00 uur tot maandag 6 september 06.00 uur

Omleidingen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg, Laan Corpus den Hoorn, Van Ketwich Verschuurlaan en de Vondellaan.

Fietsers en voetgangers hebben twee opties. Ze kunnen richting het noorden via fietspad Hoornsedijk (langs het Noord-Willemskanaal) en fietsbruggetje de Muntingbrug  en de Brailleweg of richting het zuiden via fietspad Hoornsedijk en de Laan Corpus den Hoorn.

Werkzaamheden aan viaduct

Aannemer Combinatie Herepoort is bij het viaduct over de Van Iddekingeweg aan het werk voor het project Aanpak Ring Zuid. Het viaduct wordt hier verbreed. Op deze plek komt de nieuwe afrit richting het centrum te liggen. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren, wordt het viaduct afgesloten voor verkeer. Tussen 9 juli en 23 augustus wordt de onderdoorgang tijdelijk opengesteld voor fietsers en voetgangers, omdat de Brailleweg in die periode is afgesloten voor alle verkeer.

Brief die 29 april naar omwonenden is gegaan


1 mei 2021

De Brailleweg is van zaterdag 1 mei tot en met maandag 10 mei dicht voor alle verkeer. Auto’s worden omgeleid via het Emmaviaduct, fietsers via het Hoornsediep. Combinatie Herepoort voert die dagen sloopwerkzaamheden uit, legt leidingen en een nieuw riool onder de Brailleweg aan. Vervolgens legt de aannemerscombinatie een gedeelte van de nieuwe Brailleweg aan, naast de huidige Brailleweg.

De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Daarom werken ze soms ook in de nacht. Kijk voor meer informatie op de website van Aanpak Ring Zuid.

 


Lees het hier!


Sinds 2019 hebben we ruim 2700 meter aan damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging ingetrild. Helaas hebben we kortgeleden ontdekt dat bij de Papiermolenlaan een aantal damwandplanken niet goed is geplaatst. Dat betekent dat we hier opnieuw een aantal damwandplanken moeten intrillen. Omwonenden hebben een brief gekregen over de verwachte overlast.

Deze week gaan we de nieuwe damwandplanken intrillen, van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april 2021. Op de afbeelding is te zien waar we precies aan de slag gaan (paarse kleur). Wanneer de nieuwe damwandplanken op de juiste plek zitten, gaan we grond verwijderen, de ´oude´ damwandplanken afbranden en ankers aanbrengen. We branden de oude damwandplanken af omdat we deze niet uit de grond kunnen trekken voordat de nieuwe zijn verankerd.

 

 

 

 

———————————————————————————

27 maart 2021

Het bestaande fietspad langs het Noord-Willemskanaal en de Brailleweg richting De Wijert gaat er door het project Aanpak Ring Zuid heel anders uitzien. Het fietspad wordt verbreed, zodat het geschikt is voor fietsers in twee richtingen. Ook wordt het verdiept aangelegd, zodat het onder de A28 doorgaat en ook onder de nieuwe oprit en afrit. Hoe bouwen we dit? In dit artikel leggen we het uit.

Op de afbeelding hieronder zie je de beginsituatie (links) en de eindsituatie (rechts). Door de oranje balk heen en weer te schuiven, zie je wat er gaat veranderen. De A28, de snelweg richting Assen, loopt met een viaduct over de Brailleweg heen. Op deze plek wordt de A28 verbreed. Bovendien komt hier een nieuwe oprit van de A28 voor het verkeer vanuit het centrum richting Assen, en een nieuwe afrit. Onder de oprit, het viaduct en de afrit komt het verdiept liggende fietspad. Zo kunnen fietsers straks vanuit De Wijert langs het Noord-Willemskanaal naar het centrum, en weer terug.

Lees  en kijk vooral verder op de website van Aanpak Ring Zuid.

———————————————————————————

De brief die Aanpak Ring Zuid  25 februari heeft verstuurd aan bewoners in de omgeving van het viaduct bij de Van Iddekingeweg.

 

—————————————————————————————————————————

WIJKOVERLEG – 3 februari 2021

Eens in de zoveel tijd hebben we een wijkoverleg met Aanpak Ring Zuid om een update te krijgen over de stand van zaken en werkzaamheden in nabije toekomst (dit keer over de planning van 2021). Tijdens zo’n wijkoverleg zijn ook de andere betrokken wijken aanwezig. We stellen dan vragen die leven in de wijk, brengen klachten ter tafel etc. Op aanvraag kunnen we ook een Wijert-overleg met hen plannen.

Mocht je als Wijert-bewoner ook geïnteresseerd zijn om in dit gehele traject van Aanpak Ring Zuid mee te doen met wijkoverleggen en specifieke Wijert overleggen, dan kun je je opgeven via Platform De Wijert (info@wijert.nl). We zouden het erg fijn vinden als bewoners uit het nabije gebied van de brailleweg/kop Vondellaan zich bij ons willen aansluiten. We hebben jullie oren en ogen juist nu nodig!

Hieronder vind je een link naar de pagina waar alle presentaties  van de overleggen in groter formaat beschikbaar zijn (Even naar beneden scrollen naar het kopje “Wijkoverleggen”)

https://www.aanpakringzuid.nl/bibliotheek/informatiebijeenkomsten

 

 

————————————————————————————————————————

29 januari 2021

In Deelgebied Julianaplein zijn we bezig met het renoveren van het viaduct bij de Van Iddekkingeweg onder de A28. Daarnaast is Combinatie Herepoort begonnen met de sloop van een deel van het viaduct over de Paterswoldseweg. Ook hebben ze liggers geplaatst voor het het brugdek van het nieuwe viaduct van de A28 over de Brailleweg. Tot slot is Combinatie Herepoort bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A28. Meer weten? Klik hier

Weekendstremmingen nodig om zuidelijke ringweg op te schuiven

Alle wijzigingen tot nu toe in de aansluitingen op de zuidelijke ringweg

 

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.