Meer kleur voor De Wijert!

14 mei 2021

Procesbegeleider Groen & Buitenzijn Nathalie heeft samen met SWO planten uitgezocht die mooi bloeien en bovenal geschikt zijn voor de locatie qua licht en soort bodem. Vooral bij de boomspiegels van het winkelcentrum luistert het nauw. Onder alle planten worden nog Narcissus ‘Tête-à-Tête’ bollen geplant. Dat wordt in het voorjaar van 2022 vast een fleurig geheel!

 

De drie in 2020 gekozen locaties:

De lege vakken op het pleintje bij Fruitcafe De Helpende hand zijn ingeplant met Spirea japonica ‘Anthony Waterer’ (Spierstruik). Deze struik met massa’s kleine sierlijke roze bloemen (zomer) is aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

 

 

 

 

 

 

 

De 5 boomspiegels bij winkelcentrum v. Lenneplaan hebben aan de randen dubbele rijen Nepeta faassenii (Kattenkruid) gekregen. Dit is een langbloeiende plant, met behaard grijs/groen blad en lavendelblauwe bloemen.

 

 

Het plantvak voor apotheek De Wijert is ingeplant met Osmanthusburkwoodii (Schijnhulst). Deze geurende planten met witte bloemen zijn het jaar rond mooi groen.

 

 

 

Spieghelstraat Doet en Ontmoet heeft de straat weer lente-klaar. De SWO studenten hebben geholpen met het grondwerk van de 6e boomspiegel. De eerder geplante bollen zijn mooi opgekomen en de bewoners hebben houtsnippers uitgestrooid in de boomspiegels.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het thema Groen en Buitenzijn staat hoog in de top 10 van de aandachtsgebieden van Wijkdeal De Wijert. De hoveniers van SWO zorgen voor mooi onderhouden groen en maken het kleurrijker.

 

De bollen die al binnen het thema Groen & Buitenzijn werden geplant deden het ook dit jaar weer fantastisch!!

 

 

Heb je ook een goed idee voor een locatie die wat fleuriger mag (dit kan ook een boomspiegel of geveltuin zijn die je zelf wil onderhouden) schroom dan niet en stuur Nathalie een mail via  wijertbloeit@wijkdealdewijert.nl