Opening foto expositie De Wijert dementievriendelijk

15 juni 2023

15  juni 2023

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met dementie; één op de vijf mensen zal ergens in de toekomst gaan lijden aan een vorm van dementie. Er zijn veel vormen van dementie. Toch weten veel mensen er te weinig vanaf. Een gevolg daarvan is onbegrip, eenzaamheid en soms ook gevaarlijke situaties.

Een aantal inwoners, beroeps en vrijwilligers hebben daarom het initiatief genomen om van De Wijert een dementievriendelijke wijk te maken. Kom maandag 19 juni naar de opening van de foto expositie in het Hendrik de Vries Plantsoen vanaf 14.00 uur. Heb je ook ideeën voor een dementievriendelijke wijk of wil je meepraten? Stuur dan een mail.

 


28 januari 2023

Eén op de vijf mensen zal in de toekomst gaan lijden aan een vorm van dementie. Toch weten veel mensen er te weinig vanaf. Een gevolg daarvan is onbegrip, eenzaamheid en soms ook gevaarlijke situaties. Een aantal bewoners hebben daarom het initiatief genomen om De Wijert dementievriendelijk te maken.

Bijvoorbeeld door routebordjes te plaatsen. Die wijzen de weg naar de huisarts, apotheek of het winkelcentrum. Door scholen een voorlichtingsprogramma aan te bieden over het herkennen en helpen van mensen met dementie. En door aan winkelmedewerkers te vragen om verwarde ouderen die duidelijk op zoek zijn naar iets, hulp aan te bieden.

Tijdens een aantal bijeenkomsten komen inwoners – met of zonder geheugenproblemen – samen om hierover van gedachten te wisselen. Je bent van harte uitgenodigd.

De bijeenkomsten zijn in het Multifunctioneel Centrum De Wijert/Helpman aan de PC Hooftlaan 1.

  • De eerste bijeenkomst is op woensdag 15 februari en heeft als thema: Hoe houd ik mijn brein fit?
  • De tweede bijeenkomst, op woensdag 15 maart, heeft als thema: Niet pluis en dan?
  • En de derde bijeenkomst is op woensdag 19 april en gaat over: Hoe houd ik mijn lijf fit?

Alle bijeenkomsten duren van 10:30 tot 12:30 uur. Aanmelden is niet nodig