Krentjebrei’s kerstdiner

13 december 2018

Op woensdagavond 12 december 2018 heeft Krentjebrei een fantastisch kerstdiner georganiseerd voor haar gasten. Zo rond half zes aan het eind van de middag zaten de genodigden (door WIJ De Wijert) al aan de tafels te wachten op het heerlijke diner. De kleine zaal van het MFC De Wijert / Helpman was extra mooi in kerstsfeer aangekleed, en de tafels waren prachtig gedekt helemaal in kerststijl.

Maar een kerstdiner was niet het enige wat er voor de gasten werd georganiseerd door de mensen van Krentjebrei. Zo tegen 6 uur begon Karin vol enthousiasme aan een bingo. Je kon aan alles merken dat Karin hier heel erg veel lol in had. Alleen al om naar de bingo te kijken was een feestje op zich. Tal van mensen wonnen prachtige prijzen die allemaal kosteloos beschikbaar zijn gesteld door heel erg veel lokale ondernemers uit Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn.

De meer dan fantastische maaltijd bestond uit maar liefst 4 gangen. Om te beginnen overheerlijke meloen met ham, daarna werd de gasten een pasteitje met kippenragout voorgeschoteld en als hoofdgerecht was er een overheerlijk stukje vlees, met aardappelgratin en een rijkelijk gevulde paprika. Het dessert bestond uit luchtige tulband met bitterkoekjes en amorette geserveerd met roomijs en een toefje slagroom. En ook dit was om je vingers bij af te likken.

Tussen alle gangen door werd er bingo gespeeld, nog steeds onder enthousiaste leiding van Karin. Alle gasten speelden fanatiek mee. Veel mensen wonnen prachtige prijzen zoals cadeaubonnen van lokale kappers, een slager, een pizzeria, cafetaria’s, en veel meer. En ook waren er prachtige prijzen van zeer veel winkeliers zoals allemaal lekkernijen, bloemstukken en mooie decoratiestukken voor in huis.

En dan denk je dit is wel genoeg. Maar nee de mensen van Krentjebrei hebben nog meer geregeld. Na het dessert werd de tombola ingezet en kregen alle gasten een prijs(je). En ze kregen ook allemaal nog een heel erg leuk kerstlampje mee naar huis plus ook nog een potje met overheerlijke chocolaatjes.

Wat een verwennerij voor de gasten van Krentjebrei. En wat fantastisch georganiseerd door de mensen van krentjebrei zo voor de feestdagen aan. Echt heerlijk eten en een super gezellige bingo en tombola. Dit is echt een topavond geweest voor de mensen die genodigd waren. Dat kon ik zien aan al die dankbare gezichten. Bij deze een groot compliment voor de organisatie van Krentjebrei.

Meer weten over krentjebrei? In onze laatste wijkkrant heeft ook al een prachtig interview gestaan, deze vind u hier: www.wijert.nl/wijkkranten/platform-de-wijert-xl-december-2018/

Tekst en foto’s: Dennis Broekema