Kerstconcert Gruno’s Postharmonie in Opstandingskerk

10 december 2018

Op zaterdagavond 22 december geeft Gruno’s Postharmonie Groningen eensfeervol kerstconcert in de Opstandingskerk aan de P.C. Hooftlaan 48 teGroningen.

Uiteraard zal tijdens dit kerstconcert vooral prachtige kerstmuziek te horen zijn. Uiteraard klassiekers uit de Engelse, Duitse en Amerikaanse traditie, maar ook muziek die speciaal voor het symfonisch blaasorkest werden geschreven zoals Russian Christmas Music van Alfred Reed. Ook bijzonder is de orkestuitvoering van de Hongaarse Rapsodie nummer 2 van Franz Liszt. Oorspronkelijk geschreven voor piano, vervolgens omgeschreven voor symfonieorkest en door Alfred Reed bewerkt tot muziekstuk in harmoniebezetting.

Speciale gast tijdens dit kerstconcert is sopraan Audrey Stielstra. Zij zal samen met het orkest een aantal kerstliederen te horen brengen. Voor aanvang van het concert speelt de Steelband van Gruno’s Postharmonie in de foyer van de kerk.

Het concert begint om 20.15 uur. De zaal gaat open om 19.15 uur. Kaarten voor het concert kosten € 7,50 (inclusief een kop koffie of thee) en zijn aan de zaal te koop.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al meer dan 105 jaartoonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enigeGronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, enbehoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland. Het orkest staatonder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, tot vorig jaar ookchef-dirigent van de marinierskapel de Koninklijke Marine.