Paintballen in de kerstvakantie 2019

9 januari 2020

Maandag 23 december was het eindelijk zover: Paintballen. Door een bijdrage uit de initiatievenpot van Platform De Wijert, werd het paintball uitje wat op de planning stond, mogelijk gemaakt. De jongeren keken hiernaar uit en één van de eersten die aanwezig was, was natuurlijk Leon. Leon heeft samen met andere jongeren en stagiaire Merijn het uitje georganiseerd en had er dus extra veel zin in.

Samen met ongeveer veertig andere jongeren werden we opgehaald door de bus en gingen we richting Binn’npret Groningen. Eenmaal aangekomen op locatie duurde het niet lang voordat de actie kon beginnen. De jongeren werden in drie groepen opgesplitst die elk een andere activiteit gingen doen. Groep 1 begon met bossaball, dit is een combinatie van voetbal en volleybal op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Groep 2 ging archery tag spelen op het zandveld naast het bossaballveld.

Archery tag is een spel waar je met een speciale pijl en boog op targets en je tegenstanders kon schieten. Bij sommige kwam de innerlijke Robin Hood naar boven en zelfs de jongerenwerkers konden het niet laten om een paar rondjes mee te doen! De laatste groep ging natuurlijk paintballen. Iedereen was gebrand om van elkaar te winnen en dus kwam niemand zonder meerdere verfvlekjes het slagveld uit. Ook Merijn (de stagiaire) niet die met een konijnenpakje als schietschijf door het veld heen huppelde. Als afsluiter zat de hele groep aan de tafel onder het genot van een lekkere snack een drankje. Met een voldaan gevoel stapte iedereen de bus in en werd er weer koers gezet richting De Wijert. We kunnen wel zeggen dat het een groot succes is geworden en dat het zeker voor herhaling vatbaar is!

Namens de jongeren nog super bedankt voor de bijdrage !!