Informatiefolder over intrillen damwandplanken zuidelijke ringweg

11 juli 2019

Deze zomer gaan we voor het project Aanpak Ring Zuid beginnen met het intrillen van damwandplanken bij de zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden gaan hinder veroorzaken in uw buurt. Daarom ontvangt u bij deze brief een folder met informatie over de werkzaamheden en de verwachte overlast. In het midden van de folder vindt u een plattegrond met een planning. Hierop kunt u zien wanneer de werkzaamheden in de buurt van uw woning zijn.

Damwandplanken intrillen

Vanaf 16 juli tot eind december 2019 gaat aannemer Combinatie Herepoort een grote hoeveelheid damwandplanken intrillen. Deze damwandplanken gaan de bouwkuip vormen waarin we de verdiepte ligging van de ringweg gaan bouwen. De werkzaamheden zijn tegen de zuidkant van de ringweg aan, vanaf het Julianaplein tot aan het Europaplein.

Langdurige hinder

Het intrillen van damwandplanken gaat veel en langdurig hinder veroorzaken. Hinder voor u als bewoner, vanwege het geluid en de trillingen die de bouwwerkzaamheden gaan veroorzaken. Maar ook hinder voor u als automobilist, omdat de zuidelijke ringweg vanaf vrijdag 12 juli 22.00 uur t/m maandag 26 augustus 06.00 uur tussen Julianaplein en Europaplein afgesloten is voor verkeer richting Hoogezand.

 

Op de hoogte blijven?

  • Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op onze website www.aanpakringzuid.nl/damwand. Hier kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen en vindt u eventuele wijzigingen in de planning.
  • Heeft u vragen, zorgen of klachten over de werkzaamheden? Vanaf de start van de werkzaamheden (vanaf 12 juli) kunt u bellen met het Loket Damwand, telefoon (050) 210 01 45.
  • Wilt u wekelijks per mail informatie krijgen over de voortgang? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid algemeen op www.aanpakringzuid.nl/aanmelden.
  • Wilt u een SMS op uw mobiele telefoon ontvangen als de werkzaamheden uitlopen en we langer moeten doorwerken dan gepland? Meld u dan aan voor het SMS-alert voor uw deelgebied op www.aanpakringzuid.nl/aanmelden.
  • Verder kunt u het project Aanpak Ring Zuid volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Er wordt een folder bezorgt bij de direct omwonenden deze folder staat hieronder.