HULDE VOOR EEN SCHOON DE WIJERT.

27 februari 2019

Toen een week geleden de bekende verzoeken opgehangen werden, om een dag niet in de Jacques Perkstraat te parkeren, ging mijn hart sneller kloppen. De grote, niet over het hoofd te ziene,  bekende gele borden hingen er weer. Wat mij betreft mag het wel eens vaker, maar dat weigert de politiek.

Als ik de bekende mannen en soms vrouwen in het oranje zie, krijg ik de indruk dat ze elke dag wel willen. Helemaal met het abnormale mooie weer krijg je een enorme drive om de boel eens lekker op te frissen. Een schone straat scheelt tenslotte een hoop gestofzuig van je automatten. Mensen van de gemeente, wat hebben jullie er weer een fraaie straat van gemaakt. Hartelijk dank daarvoor. Ik hoop dat de bewoners en U mag het gerust weten, ik bedoel vooral  de jongere bewoners, de straat ook in deze fraaie toestand houden. Jullie hebben tenslotte deze winter weer een makkie gehad, wat betreft de stoep sneeuwvrij te houden. Een beetje pech voor jullie want ik weet dat er grootse sneeuwruim plannen klaar lagen. Ongeveer in de trant van het bij ons oudere bewoners, nog vers in het geheugen staande 1979. Wat hebben we toen met de kinderen veel plezier gehad. Ik hoop voor jullie volgend jaar weer eens op een echte winter.

Nog even over de grote veegbeurt: De mevrouw van dat rode autootje is dezelfde die bij vorige veegbeurten een grijze had. Mevrouw, kunt U echt niet lezen of bent U echt de eigenwijze dame, die U zo te zien aan Uw parkeren bent en (nu niet) meestal 2 of 3 plaatsen in beslag neemt? Het getuigt in ieder geval van egoisme en associaal gedrag. Ik heb de neiging, en kan me voorstellen ook van de schoonmakers, om een bandje lek te prikken of een klein deukje te veroorzaken. Ik zou me dan echter verlagen aan het zelfde gedrag en laat het bij een paar foto’s (met weggelakt kenteken) en dit epistel. U was helaas niet de enige, maar had nog twee medestanders, waarvan 1 zo slim was op het trottoir te parkeren. Dat werd immers niet genoemd op het bord. Maar was echter wel goed voor een forse prent. En bovendien, de stoep doet mee in de grote schoonmaak beurt. Nogmaals gemeentemensen bedankt en dissidenten werk de volgende keer ook even mee.

Bert Postma.